Engellilere Pozitif Ayrımcılık

Engellilere Pozitif Ayrımcılık

Denizli’ye bağlı Çal ilçesinde engelli iki gencin yüzü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın yapmış olduğu sürpriz ile güldü.

A+A-

Başkan Akcan, Çalçakırlar Mahallesi’nden Ali Ekber Şahin ile İsabey Mahallesi’nden Özlem Perçin’e tam otomatik tekerlekli akülü sandalye armağan etti.

21 yaşındaki Özlem Perçin’le 20 yaşındaki Ali Ekber Şahin’in bir süredir kullandıkları yarı otomatik tekerlekli sandalyelerin yıpranmış olduğunu ve sık sık arıza yaptığını haber alan Belediye Başkanı Fethi Akcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile iki gence sürpriz yaptı. Tekerlekli sandalye’yle Çal Çakırlar’a giden Akcan, Ali Ekber Şahin’e tam otomatik tekerlekli sandalyeyi kendisi teslim etti ve gönlünü aldı. Çok sevinen Ali Ekber Şahin, “Başkanımdan Allah razı olsun. Bu özel günde bana büyük jest yaptı. Çok mutlu oldum” dedi.

AKCAN; “ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Belediye ekipleri de İsabey Mahallesi’ne gidip, Özlem Perçin’e akülü tekerlekli sandalyeyi teslim etti. Başkan Akcan, kendilerinin engelli vatandaşları sadece Engelliler Günü’nde değil, her zaman hatırladıklarını, çocuklara, kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını, her insanın, potansiyel bir engelli olduğunu ama iş kazaları ve trafik kazalarında her sene binlerce insanının engelli olabildiğini, yerel yönetimler olarak kendilerinin ve hükümetlerin engelliler için daha çok çalışması, onların önündeki engelleri kaldırması gerektiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.