Engellilerimizin Önündeki Engelleri Kaldırmak Bizim Boynumuzun Borcudur

Engellilerimizin Önündeki Engelleri Kaldırmak Bizim Boynumuzun Borcudur

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin belediyenin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, ‘Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak yaşamlarını kolaylaştırmak boynumuzun borcudur’ dedi

A+A-

Başkan Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak tüm engellilerin bu özel gününü kutladığını bildirdi.

Pamukkale Belediyesi’nin engellilerin mecliste temsili açısından Türkiye’deki belediyelerin yüzde 90’nın da bulunmayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Başkan Gürlesin, mesajında şu görüşlere yer verdi:

‘Türkiye’deki belediyelerin yüzde 90’nın da olmayan bir yapıya sahibiz. Pamukkale Belediyesi’nde 2 tane engelli arkadaşımız var. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yoktur. Engelli kardeşlerimizin mecliste temsiline ayrı bir önem veriyoruz. Hem engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve hem de dertlerine derman olmak adına projeler geliştireceğiz. Yeni kurulmuş bir belediye olduğumuzdan dolayı en baştan işi sıkı tutmak istedik ve mecliste engelli kardeşlerimizi temsil etmesi için 2 engelli arkadaşımız, meclis üyesi olarak görev aldı. Ayrıca binamızın tadilatı sırasında ilk önceliğimiz engelli kardeşlerimiz oldu. 2 katlı binada engellilerimiz için asansör yaptık. Asansörümüz isterse 5 yıl boyunca sadece bir kez kullanılsın, yeter ki engellilerimiz bize ulaşmada engelle karşılaşmasın. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Bunu yaptığımız taktirde bu koltuğun hakkını vermiş olacağımıza inanıyorum.’

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak 3 Aralık Engelliler Günü’nde Türkiye’de eşine ender rastlanır güzellikte bir program hazırlandığını hatırlatarak, ‘Engelliler günü için Türkiye’nin 7 bölgesinden birçok engelli kardeşlerimizin katılımıyla program hazırladık.  Hasan Güngör Kapalıspor Salonu’ndaki programımız 3 Aralık 2014/Çarşamba günü saat 13:00’da başlayacak. Tüm halkımızı engelliler için hazırladığımız programa bekliyorum’ görüşlerine yer verdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.