Erken Tanı Hayat Kurtarır

Erken Tanı Hayat Kurtarır

Pamukkale Üniversitesi DTBMYO #biryumakumtdenizliprojesi’yle farkındalık meydana getirdi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca öncülüğünde, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda hayata geçirilen #biryumakumtdenizliprojesi ile Denizli’nin en kalabalık meydanlarından bir tanesi olan Bayramyeri’nde insanlarla yüz yüze bir iletişime geçip erken tanı ile alakalı farkındalık meydana getirildi.

İlki 2017’de 01-07 Nisan Kanser Haftasında Pamukkale Üniversiteleri Hastaneleri bahçesinde yapılarak büyük beğeni ve ilgi toplamış olan #biryumakumut projesi, 1-31 Ekim Meme Kanserinde Farkındalık Ayı’nda #biryumakumutdenizli adıyla Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenmiş olan etkinlikte farkındalık yaratmak amacı ile destekte bulundu.

Erken Tanı Hayat Kurtarır

Başladığı ilk günden beri gittikçe büyüyen ve tüm Türkiye’den destek almış olan proje bu sene Denizli’nin en yoğun meydanlarından olan Bayramyeri Meydanı’yla 15 Temmuz Delikli Çınar Şehitler Meydanı’ndaki ağaçları, saksıları, bankları ve arabaları renkli örgü motifler giydirip kanserde erken tanının hayat kurtaracağına dikkatleri çekip ve farkındalık yaratarak hayatta kalma oranını yükseltti. Bu projede yer almanın tek koşulu, kanser simgesinin olduğu motifi örmeden evvel KETEM’e gidip kanser taraması yaptırmaktı. Sosyal medya desteğiyle de Türkiye’nin pek çok ilinden kanser simgesinin olduğu ortalama 10 bin motif kargolar ile Denizli’ye getirildi.

PAÜ Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın sürdürdüğü Denizli Bayramyeri Meydanı’nda yapılan #biryumakumutdenizli projesi, kanserde erken tanının önemini vurgulanıp, ülke çapında hemen hemen 10 bin kişinin kanser taramasından geçmesin sağladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.