Eski Başkan Ali Yapsu Defnedildi

Eski Başkan Ali Yapsu Defnedildi

Baklan eski belediye başkanların Ali Yapsu belediye önünde yapılan törenden sonra Baklan Mezarlığı’nda defnedildi.

A+A-

1984-1989 seneleri arasında Baklan ilçesinde  belediye başkanlığı görevini yapan Ali Yapsu, Baklan Meclis Başkan Vekilliği görevini de yapıyordu. Akşam sularında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 76 yaşındaki Yapsu, Baklan halkı ve AK Partililerce sevilen kişilerden bir tanesiydi.

Ali Yapsu’nun cenaze törenine AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Başkan Osman Zolan ve çok sayı bürokrat ile vatandaş katılımda bulundu.

3 Çocuk 9 Torun Sahibiydi

Merhum Yapsu, uzun seneler görev yapmış olduğu Baklan Belediyesi önündeki törenden sonra Baklan Merkez Mezarlığı’na götürüldü. Cuma Namazı’ndan sonra kılınan cenaze namazından sonra Baklan Merkez Mezarlığı’na gömüldü. Merhum Yapsu; 3 çocuk babası ve 9 torun sahibi idi.

“Hepimizin başı sağ olsun”

Törende konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, sözlerine herkesin başı sağ olsun diyerek başladı, Ali Yapsu’nun kendini halkının hizmetine adamış olan ömrünü Baklan halkının evlerini yapıp, yuvalarını ısıtarak, insanlığa hizmet ederek tamamladığını dile getiren Gülsever, bir dönem, hem Almanya’daki hem de Türkiye’deki gelişmişliği ilçesinde de gerçekleştirmek adına 1984-1989 seneleri arasında Baklan Belediye Başkanlığı görevini aldığını ifade etti ve sözlerini “ Cenabı Hak ruhunu şad eylesin, kabrini Cennet mekan eylesin. Katıldığınız için Yapsu Ailesi adına, Baklan Belediyesi adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde bitirdi.

“Hayatını hizmet etmek için adamış”

Başkan Osman Zolan, Yapsu’nun hayatını hep hizmete adadığını, hep güzelliklerin peşinde koştuğunu ve bir dönem de Baklan’da belediye başkanlığı yaptığını, bu dünyanın fani dünya olduğunu, kimsenin kalıcı olmadığını, bu dünyadan gelip geçtiğimizi, Allah’ın herkese böyle şerefli, onurlu bir hayat yaşatmasını, mekanının cennet olmasını, geri kalanlara Allah’ın sabır vermesi dileklerini iletti.

 “Bir Baklan sevdalısını uğurluyoruz”

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, bir Baklan sevdalısının bir memleket aşığının ahirete göçtüğünü, ona dualarla ulaşacaklarını ve Allah’ın herkese sabır vermesini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.