Esnafa Siftah Parası Bıraktılar

Esnafa Siftah Parası Bıraktılar

Esnafa Siftah Parası Bıraktılar

A+A-

"Esnafımızın ilk siftahı ilk bereketi bizden olsun" diyerek sabahın ilk ışıkları ile yola çıktıklarını ifade eden Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Oruç 

 " Bazen evimizin anahtarını, bazen bir eşyamızı, bazen çocuğumuzu emanet bıraktığımız, paramız yetmediğinde ‘sonra verirsin’ güleryüzüyle bizi uğurlayan, Denizlimizdeki buluşma noktamız esnafımıza sahip çıkmalı, desteklemeli, alışverişlerimizi buralardan yapmalıyız. Yerel küçük esnafımız yaşatılmalıdır. Bu bağlamda Denizli' de siftah çalışması gerçekleştiriyoruz.

Bizim bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır." dedi.

MEKTUP VE SİFTAH  PARASI BIRAKILDI

Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları mektubunda ise şu ifadelere yer verildi:

Yeri geldi dükkanınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu.

Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz.

Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugün ilk siftahı bizden olsun.

Hayırlı sabahlar, gününüz mübarek olsun.

Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.