Evde Kendinizde Yapabilirsiniz

Evde Kendinizde Yapabilirsiniz

Evde Kendinizde Yapabilirsiniz

A+A-

Evde diş plağı temizleme yolları

Mükemmel bir gülümseme kişinin sahip olabileceği en çekici özelliklerden birisidir. Güzel ve etkileyici bir gülüş için evde yapabileceğiniz tarifler ile dişlerinizde oluşan plaklardan kurtulabilirsiniz. İşte o tarifler…

Ne yazık ki sigara içmek, çok fazla kafein tüketmek ve düzensiz diş bakımı yapmak dişlerinize zarar verebilir. Dişlerinize bakmamak diş plağına neden olur. Dişçi ziyaretlerini azaltmak istiyorsanız doğal ve basit yollarla diş plaklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Karbonat

 

Karbonat diş fırçanızla direk kullanabileceğiniz bir yöntemdir. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı karbonatı ıslak diş fırçanıza dökün ve dişlerinizi her zaman fırçaladığınız şekilde fırçalayın.

Aloe vera ve gliserin

 

Güçlü bir diş macunu elde etmek için yarım fincan karbonat, 1 çorba kaşığı aloe vera, 4 çorba kaşığı gliserin ve 1 çorba kaşığı limon yağını karıştırarak dişlerinizi bu karışımla fırçalayabilirsiniz. Birkaç dakika içerisinde daha beyaz, parlak ve sağlıklı dişlere sahip olacaksınız.

Portakal kabuğu

 

Portakal yedikten sonra dişlerinize portakalın kabuğu sürtün. Portakal kabuğu diş minesini temizlemenin kolay bir yoludur. Portakal kabuğu, dişleri beyazlatır, lekeleri önlemeye ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Birkaç dakika dişlerinizi ovuşturun ve su ile durulayın.

Susam taneleri

 

Bir avuç susamı birkaç dakika boyunca çiğneyerek dişlerinizi temizleyebilir ve diş plaklarınızı çıkarabilirsiniz, çiğnedikten sonra susamları yutmayın geri çıkartın.

Diş maskesi

 

C vitamini içeren meyve ve sebzeler dişleriniz için plak önlemenin hızlı ve kolay bir yoludur. Domates, çilek ve portakalı ezip dişlerinize koyun, 5 dakika bekletip durulayın. Bu ağzınızdaki bakterileri öldürmeye yardımcı olur ve nefesinizi tazeler.

Sirke

 

Sirke lezzetli bir çözüm yolu olmamasına rağmen %100 doğal ve dişlerinize herhangi bir zarar vermeden temizleyen yöntemdir. 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve suyu karıştırıp dişlerinize gargara yapın.

 

Merve Ağdağlı

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.