EYT'yi Bekleyenlere Kötü Haber

EYT'yi Bekleyenlere Kötü Haber

MHP'nin muhalefet partiler safına geçmesi ile beraber Meclis'e gönderilen EYT önergesi, yine MHP'nin hamlesi ile reddedildi.

A+A-

Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda İYİ Parti’nin emeklilikte yaşa takılanlar ile alakalı emeklilikte yaşa takılanların problemlerinin çözümü amacı ile vermiş olduğu araştırma önergesi kabul edilemedi. Önergenin oylamasında AK Parti ret oyu verirken, MHP’nin çekimser kalması etkili oldu.

MHP ÖNCE "EVET" DEDİ SONRA "HAYIR"

Araştırma önergesinin TBMM'de görüşülmesine AK Partili milletvekillerinden 135 ret oyu geldi. CHP, HDP, MHP, İyi Parti’den 145 milletvekili de kabul oyu verdi. Önergenin kabulü muhalefetin başarısı şeklinde kabul edilmişti ama İyi Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Mv. Yavuz Ağıralioğlu tarafından  Meclis araştırması açılmasına yönelik önerge AK Parti'nin ret oyu vermesi ve MHP'nin çekimser kalması sonucunda Meclis’te reddedildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun vermiş olduğu önergeye CHP, İYİ Parti ve HDP’li vekillerin yanında MHP’liler de lehte oy vermiş, MHP desteği olmayınca, AK Parti’nin oyları önerinin reddedilmesi için yetersiz kalmış bu şekilde EYT konusu Meclis'e taşınmıştı. 

Tüm bu gelişmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup başkanvekili Erhan Usta’yı görevden aldı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.