Farkındalık Kulübü Kurulacak

Farkındalık Kulübü Kurulacak

Farkındalık Kulübü Kurulacak

A+A-

Sanat bütünleştirir: Otizmli öğrenciler PEV’de

Denizli Otizm Derneği üyelerinin çocukları ve Özel PEV Okulları altıncı sınıf öğrencileri sanat etkinliğinde buluştu. Özel PEV Okulları ev sahipliğindeki etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli Otizm Derneği, Özel PEV Okulları ve Pamukkale Rotary Kulübü’nün işbirliği kapsamında gerçekleştirilen sanat etkinliğinde otizmli öğrenciler, PEV öğrencileriyle bir araya geldiler. Otizmli çocukların yaşadıkları en büyük sıkıntıların başında toplumla kaynaşmalarının önüne çıkarılan engeller olduğunu vurgulayan Denizli Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, şunları söyledi: ‘’Çocuklarımıza kapılarını açtıkları için Özel PEV Okulları’na çok teşekkür ederiz. Dernek olarak geçen hafta PEV’de bir eğitim düzenleyerek öğrencilere otizmli bireyler ve özellikleri hakkında bilgiler verdik. Bu eğitime katılan ve gönüllü olan öğrenciler bugünkü çalışmamızda yer aldılar. Hazırlıklı ve gönüllü oldukları için otizmli öğrencilerimizle uyumları çok güzeldi. Bu etkinlik her iki taraf için de yararlıydı. PEV öğrencileri yardım etme, farklı olanla temas etme şansına sahip olurken, otizmli öğrenciler de normal gelişim gösteren akranlarıyla kaynaşma fırsatı yakaladılar.’’ Kamil Koç otobüs firmasının etkinliğin ulaşım sponsoru olduğunu belirten Bilik, duyarlılıklarından dolayı Kamil Koç Denizli Bölge Müdürü Orhan Şahin’e de teşekkür etti.

 

Farkındalık kulübü kurulacak

Otizmli öğrencileri ve ailelerini okullarında ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Özel PEV Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenleri ikinci dönem bir farkındalık kulübü oluşturmayı hedeflediklerinin müjdesini verdiler. Toplumun bütün kesimlerinin kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini ifade eden öğretmenler, çalışmaya katılan bütün çocukların ortak bir sanat eseri yaratmanın ve birlikte üretmenin güzelliğini yaşadıklarını dile getirdiler.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.