Festival Büyük Beğeni Aldı

Festival Büyük Beğeni Aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu sene 32.ni yaptığı Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, birbirinden güzel oyun ve gösteriler ile sonlandı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 32.si düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Amatör tiyatroların başkenti Denizli ilinde yapılan festivale bu sene 6’sı yabancı olmak üzere toplam 24 grup katılımda bulundu.

 

Yurt içi ve yurtdışından Denizli ilinde gelen gruplarla beraber atölye çalışmaları da festivali renklendirdi. Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden önemli oyuncuların da atölye çalışmalarına katılım gösterdiği festivalde 300 civarında amatör tiyatro oyuncusu bulundu. 3 sokak oyunu grubunun 16 gösterisi, 21 tiyatro grubunun ise 30 oyunu sahnelediği festivalde Denizli halkı 8 gün süresince sanat ile iç içe olma imkanını yaşadılar.

 

Sanat ve kültürün Başkenti Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 32.sini yaptıkları amatör tiyatro festivalini keyifli bir biçimde bitirdiklerini belirterek, Bu festivalin daha çok uzun seneler süreceğine inandığını, bu sene pek çok grubun Denizlili tiyatro severler ile buluştuğunu ve birbirlerinden güzel oyunlar sergilediklerini, Denizli ilinin kültür ve sanat ile anılması için kendilerinin ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini, çocukların, gençlerin sanata olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını, sanatın ve kültürün başkenti Denizli’nin her daim kapılarını amatör tiyatrolara açacağını, kendilerine bu güzellikleri yaşatan tüm misafirlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.