Filiz'in Çanakkale Zaferi Mesajı

Filiz'in Çanakkale Zaferi Mesajı

Filiz'in Çanakkale Zaferi Mesajı

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Filiz mesajında “ Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk miletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zafer; aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş “bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş” kahraman şehitlerimizin, yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile tarihte eşine rastlanmayan bir büyük destandır.

Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.

Bugün de vatanımıza, birliğimize ve inançlarımıza yönelik her geçen gün artan tehditlere karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.

Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunu genç nesillere vermeli ve aradan uzun yıllar geçse de düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada müstemleke yapmak için hala büyük bir gayret içinde olduklarını öğreterek milli şuur kazandırmalıyız.

Allah bizi Çanakkale Ruhundan ayırmasın, zira Çanakkale Ruhu güç kaynağımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.