Filozof Epiktetos'un belgeseli doğduğu antik kentte çekilecek

Filozof Epiktetos'un belgeseli doğduğu antik kentte çekilecek

Antik Çağ'da Anadolu'da yaşamış ünlü filozoflardan Epiktetos'un belgeseli, doğduğu Denizli'nin turizm cenneti Pamukkale'deki antik kent Hierapolis'de çekilecek. Bu ay içinde çekimlere başlanacağı; Epiktetos'un yaşamı ve görüşleri, gazeteci-yazar Uğur Pişm

A+A-

Yönetmenliğini Umut Hacıfevzioğlu'nun yaptığı, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık'ın senaryolaştırdığı ve yönetmen yardımcılığını üstlendiği "Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos" adlı belgesel film Denizli'de Hierapolis'te çekilecek. "Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos" adlı belgeselin, antik çağ'da Milattan sonra 55 yılında Hierapolis'te doğduğu ve filozof Epiktetos'u yaşamı ve görüşlerini anlatacağı bildirildi.

 

Çekimleri Kasım ayı içerisinde Denizli'de Hierapolis antik kentinde başlayacak olan belgeselin yapımcı ve yönetmeni Umut Hacıfevzioğlu, Türkiye'de felsefe ve bu topraklarda yetişmiş filozoflar üzerine belgesel film çeken ilk ekip olduklarını belirterek, "Bugün çeşitli televizyon kanallarında gösterimde olan 'Antik Çağ'da Tarsus ve Felsefe' ile 'Assos'ta Felsefe' belgeselinden sonra şimdi de Denizli'de Hierapolisli Epiktetos'u belselleştiriyoruz. Başlattığımız bu çabayı yine felsefecilerin izini sürerek devam ettirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

"Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos" adlı belgesel filmin senaryosunu yazan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Anadolu'da felsefenin ve filozofların izlerini sürdüklerini belirterek, "Yaşamını bir köle olarak sürdüren ve sonrasında azad edilen ama eğitimini tamamladığında önemli bir filozof olan Epiktetos belgesel filmi ile diğer çalışmalarımızda olduğu gibi, Anadolu'da felsefenin ve filozofların izini sürüyoruz. Antik çağda felsefenin yapıldığı ve filozofların yetiştirdiği kentlerde günümüzdeki izlerini takip ediyor, filozofların düşünce dünyasında bir gezinti yapıyoruz. Hayata, insana, insanın yarattığı değerlere nasıl bakıyorlardı? Üzerinde kafa yordukları, erdem, mutluluk, ahlak, doğa ve daha pek çok şey konusunda ne söylemişlerdi? İşte Epiktetos belgeseliyle de yine felsefi düşüncenin gelişmesine katkıda bulunan ve bilginin ışığını yayan filozofları tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız, felsefenin toplumsallık kazanmasına bir katkıdır" dedi.

 

Belgesel içinde, Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitimi ABD'den Yrd. Doç. Dr. Mustafa Günay ile Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı'da belgeselde Epiktetos üzerine görüş bildirecekler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.