GEKA’dan Yeni Bir Proje Çağrısı

GEKA’dan Yeni Bir Proje Çağrısı

GEKA Kültür Türizmi İçin Kolları Sıvadı

A+A-

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı,Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programından oluşan Proje Teklif Çağrısını 28 Aralık 2017 tarihinde ilan etmişti. GEKA’nın  üstlendiği bu proje, 4 Ocak 2018 tarihinde yapılan basın toplantısında, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan'ın ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın da katıldığı basın toplantısıyla Denizli basın mensuplarına anlatıldı.

Denizli basın mensuplarına açıklamalarda bulunan GEKA Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan,Denizlinin Kültür turizminin geliştirilmesi için yapılacak olan projelerle,GEKA’nın sunduğu bu 20 milyon TL’lik maddi imkanın en iyi şekilde değerlendirilip,Denizliye büyük katkı sağlamasında rol oynayacaklarını bildirdi.

Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan, Antik kentlerin, tarihi mekanların ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi ile kültür turizmi potansiyelinin harekete geçirilmesi önemli olduğunu vurgulayarak Ajansın 20 milyon TL’lik proje teklif çağrısıyla kültür turizminin gelişimine katkıda bulunacağını ifade etti. Karahan,yerel ürünlerin yerelde işlenmesi,tarımsal gelişme ve gıda güvenliği konularında kırsalda önemli aktörler olan kooperatiflerin gelişimine katgıda bulunmak amacıyla ilan edilen programın bütçesinin 10 milyon TL olduğunu belirtti.

Kültür Turizmine 20 Milyon Destek

Kültür Turizminde toplam 20 milyon bütçeli olan bu proğrama,projenin uygulanacağı bölgede, Kamu Kurum ve Kuruluşların Yerel Yönetimlerin Odalar ve Borsalar gibi kurumlarla birlikte Üniversitelerin de başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Kültür Turizminin geliştirilip,gelecek olan turist sayısını artırmayı amaçlayan bu projede, GEKA tarafından asgari 100 bin TL azami ise 2 milyon TL destek sağlanacağı açıklandı.

Kooperatif ve birliklere Önemli Destek

Bu program kapsamında,kar amacı gütmeyen kooperatif ve birliklerin,(su ürünleri kooperatifleri, kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifleri,küçük sanat kooperatifleri v.b.) projelerine GEKA tarafından asgari 50 bin TL azami ise 500 bin TL destek sağlanacağı verilen bilgiler arasında.

Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Yapılacak

GEKA, 2018 Yılı Proje Çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşları ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacı ile,Aydın,Denizli ve Muğla il ve ilçe merkezlerinde 8O Ocak 2018 Pazartesi günü başlayıp 1 Şubat 2018 Perşembe günü son bulacak bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. 48 ilçe merkezinde ve il merkezlerinde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili takvime geka.gov.tr. internet adresinden ulaşılıp bilgi alınabileceği vurgulandı.

Proje tekliflerinin 26 Mart 2018 saat 18.00’e kadar Ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi 8 KAYS-PFDY; http://portal.kays.kalkinma.gov.tr/) üzerinden başvurularını yapmaları gerektiğinin altını çizerek,sistemden taahhütname alınarak son teslim tarihi olan 2 Nisan 2018 saat 18.00’dan önce matbu olarak Ajansa sunulması gerektiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.