Geleceğin Mühendisleri Nasıl Olmalı?

Geleceğin Mühendisleri Nasıl Olmalı?

Geleceğin Mühendisleri Nasıl Olmalı?

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Makine Mühendisleri Odası’nın birlikte  öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ‘Geleceğin Mühendisleri Nasıl Olmadır?’ adlı konferans geleceğin mühendis adayı PAÜ Öğrencileri tarafından ilgi ile karşılandı.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi TMMOB’un birlikte düzenlediği PAÜ Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan konferansta konuşma yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, teknoloji fakültesine ait bölümlerin Makine Mühendisleri Odası’na üye gönderecek şekilde eğitim verdiğini bu sebeple Makine Mühendisleri Odası’nın ve oda temsilcilerinin fakülte için önemine değinirken, dekanlık ve bölüm bazlı bu gibi etkinlikleri daha sık yapacaklarının bilgisini verdi. Prof. Dr. Aydın, ‘Öğrencilerimizin mesleki olarak ileride karşılaşabilecekleri sorunları burada dile getirip, gelecekteki çalışma hayatlarına hazırlama yönünde nispeten bu gibi etkinliklerle yön vereceğiz’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Tüm platformlarında memleketin teminatı olarak gördüğü üniversite öğrencileri ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Makine Mühendisler Odası Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, geleceğin aydınlık yüzleri olan gençlerin gelecek için kendisini her zaman umutlandırdığını dile getirdi. Demirçalı, ‘TMMOB’un kurulduğu günden bugüne, hem teknik hem de idari altyapı olarak çokça sınıf atlayan Türk Mühendisler ve Mimarlar Odalar Birliği ile birliğin en güçlü odası konumundaki Makine Mühendisleri Odası teknik hizmet yelpazesini günbegün genişletmektedir. Odamız gün geçtikçe daha fazla meslektaş istihdamı sağlıyor ve daha etkin bir idari güç haline geliyor. Teknoloji fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra, her birinin bizim üyemiz olmasından son derece gurur duyuyor ve seviniyoruz. Aramıza yeni öğrencilerin katılımıyla, odamız daha da büyümüş olacak’ dedi. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin yapısını ve teknik hizmetleri ile ilgili öğrencilere bilgi veren Başkan Tevfik Demirçalı, ayrıca Denizli şubesi dışında odanın ilçe temsilcilikleri ve odanın ülke genelinde yaptığı kongre ve konferanslardan bahsetti.

Konuşmalar ardından konferans TMMOB’ın tanıtım sunumuyla devam etti. Yapılan sunumun ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı. Konferans sonunda Teknoloji Fakültesi Fuaye Alanı’nda verilen kokteyl etkinlik son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.