Geleneksel Yaz Boyu Sürecek

Geleneksel Yaz Boyu Sürecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu ortaklığıyla bu sene 2. Yapılacak olan yaz kamplarında görev alacak gönüllüler eğitimlerini bitirdi.

A+A-

Bu sene 2. Yapılacak olan yaz kamplarında görevli olacak gönüllülere “Geleneksel Sokak Oyunları” eğitimleri verildi. Eğitime katılımda bulunan gönüllüler için sertifika töreni yapıldı. İncilipınar Kapalı Spor Salonu'nda organize edilen törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak ve gönüllü gençler katılımda bulundular. Eğitimlerde gönüllülere geleneksel sokak oyunlarından tombik, mendil kapmaca, kaleli yakartop, mangala, üçtaş, hareketli üçtaş, dokuztaş ve seksek ile alakalı bilgiler verildi. Gençler yapılacak olan yaz kamplarında çocuklar ile beraber geleneksel oyunları oynayacaklar.

 

Yaz kampları başlıyor

    

Sertifika töreninde konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, bahsi geçen eğitimin öneminden bahsederek, hem geçmişten gelen geleneksel çocuk oyunlarını yaşattıklarını, hem de bu mirası gelecek nesillere taşıdıklarını,  gelecek haftadan sonra Cankurtaran Kamp Alanında Gençlik Meclisinin yaz kamplarının olacağını, burada öğrenilenlerin Denizli’deki çocuklara aktarılacağını,  hep birlikte bunu başaracaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.