Genco Erkal Denizli’de Başyapıtı Sahneleyecek

Genco Erkal Denizli’de Başyapıtı Sahneleyecek

Türkiye’de oynanmış olan ilk tek kişilik oyun olan ve Genco Erkal'ın sahnelemiş olduğu  “ Bir Delinin Hatıra Defteri ” Denizli halkı ile buluşacak.

A+A-

5 Ağustos tarihinde “ Bir Delinin Hatıra Defteri ” Denizli’de sahnelenecek. Oyun Genco Erkal tarafından 50 sene sonra tekrardan yorumlandı ve şimdide 5 Ağustos Pazar günü saat 21.00'de Denizli halkı ile buluşuyor. Oyun Açık Hava Tiyatrosu'nda Denizlili tiyatroseverler ile buluşacak.

 

Bir Delinin Hatıra Defteri Nikolay Gogol'un en beğenilen öykülerinden bir tanesi. Oyun 1965 senesinde sahneye uyarlandı ve Türkiye’de ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelendi.

 

Seneler boyunca sanatçı bu oyunu 3defa ve 3 farklı şekilde yorumlayarak sahneledi. Şimdi yapılacak bu  yapım ise oyunun 50. yıl kutlaması olduğunu belirtiliyor.

 

Gogol’un Başyapıtları Arasında

Gogol'un tarafından kaleme alınmış olan eser toplumsal kara mizah içeriği ile bir başyapıt niteliğinde ve hem güldürüyor hem insanın içini acıtıyor. Bu baş yapıt usta oyuncu Genco Erkal’ın da yorumu ile bambaşka bir tat ile sahneye geliyor. Tiyatroseverler için kaçırılmayacak bir oyun Denizli’de olacak.

Oyunun yazarı, Nikolay Gogol, Türkçeye Çeviren, Coşkun Tunçtan, oyunu uyarlayan, Yöneten ve Oynayan: Genco Erkal

 

Oyunun biletlerine farklı yerlerden ulaşabilirsiniz bunlardan bazılar, Franklin Teras Park, Biletix, Franklin Çamlık ya da Baykuş Kafe.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.