Gerçek, Adli Tıp Raporuyla Ortaya Çıktı

Gerçek, Adli Tıp Raporuyla Ortaya Çıktı

Denizli'de 28 Eylül 2016’da 10 aylık bebeği Muhammet Emin Çelik'i döverek ölümüne yol açtığı iddiası ile tutuksuz yargılanan 29 yaşındaki baba Halil Çelik, müebbet hapis cezası aldı.

A+A-

Denizli'nin Pamukkale ilçesi, Dokuzkavaklar Mahallesi'nde ikamet eden ve işsiz olduğu öğrenilen Halil Çelik, 28 Eylül 2016 günü, 10 aylık oğlu Muhammet Emre Çelik'i rahatsızlandığı gerekçesi ile Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Doktorların müdahalesine rağmen kalbi duran Muhammet Emre, aynı gün hayatını kaybetti. Bebeğin vücudunda morluklar olması sebebi ile durum hastane yetkililerince savcılığa haber edildi.

Denizli Cumhuriyet Savcılığı, minik Muhammet Emre'nin ölümü ile alakalı soruşturma başlattı. Pamukkale Üniversitesi'nde yapılmış olan ön otopsiden sonra, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bebekten alınmış olan doku parçaları, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda, Muhammet Emre bebeğin darp sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

TUTUKSUZ YARGILANDI, MÜEBBET ALDI

Rapor üzerine Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile baba Halil Çelik, polis tarafından gözaltına alındı. Çelik ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. İki çocuğundan bir tanesi olan Muhammet Emre'yi rahatsızlandığı için hastaneye götürdüğünü iddia eden Çelik, polisteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık ve nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki ifadelerinde de suçlamaları kabul etmeyen Halil Çelik tutuklandı. Bir süre tutuklu kalan Çelik daha sonra tahliye edildi ve tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

SULTANHİSAR'DA YAKALANDI

10 Aylık bebeğini dövüp ölümüne yol açtığı öne sürülen Halil Çelik'in yargılandığı dava evvelki gün sonuçlandı. Davanın sonuçlanmasından sonra Çelik, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Muhammet Emin Çelik, Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde polis ekipleri tarafından yakalandı. Çelik, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Kaynak:Aydın Denge Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.