Geri Dönüşüm Projesiyle Ekonomiye Katkı!

Geri Dönüşüm Projesiyle Ekonomiye Katkı!

Pamukkale Belediyesi geri dönüşüm projesiyle çevreye ve ekonomiye katma değer sağlamaya devam ediyor.

A+A-

Pamukkale Belediyesi ile DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Pamukkale ilçe sınırları içersinde bulunan mahallelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla sözleşme imzaladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adına Mustafa Erdoğan, işbirliği protokolünü imzaladı. Buna göre, 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca getirilen yasal sorumluluk çerçevesinde, DENÇEV Geri Dönüşüm şirketi ile imzalanan ikili bir protokolle Pamukkale ilçe sınırları içersinde bulunan bölgelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 2017 yılı sonuna kadar 3 (üç) yıl geçerli olmak üzere geri dönüşüme uygun atıkların toplanması, ayrıştırılması, çevre ve ekonomiye katma değer sağlanacak.

Başkan Gürlesin, imza sonrası yaptığı açıklamada, ‘Pamukkale Belediyemiz kendine yakışanı yaparak, çevreye, ekonomiye dünyaya ve yarınlara karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda, var olan kaynaklarımızı özenle kullanmamız bir zorunluluk haline gelmiştir. Ambalaj atıklarının geri kazanımı doğal kaynakların tüketiminde önemli bir tasarruf yapılması anlamına gelmektedir. Çöpe giden ambalaj atıklarını tekrar ekonomiye kazandırmanın yanı sıra çevre kirliliğini de önlemek için bu projeyi başlattık. Geri dönüşüm ile doğal kaynaklarımızı koruyarak ülke ekonomisine katkı sağlancacığı gibi çevre kirliliğini önler. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi atıklar artık çöpe gitmeyecek. Bu önemli çalışma enerji tasarrufu ve istihdam sağlarken, küresel ısınmayı da yavaşlatacaktır. Ayrıca katı atık depolama alanlarımız daha sağlıklı, verimli ve uzun süreli kullanılacak ve enerji tasarrufu sağlanacaktır. Ülke ekonomisine ve ilçe ekonomisine değer katacak bu projeye halkımızın desteklerini bekliyoruz’ dedi.

GELECEĞİNİZ İÇİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEÇİN

Çevre konusuna özel önem verdiğini vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için kaynağında, çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz bir şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerekiyor. Konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına da başladık. Bağımsız atık toplayıcılarının sisteme entegre edilmesi, istihdam ve sağlık gibi konularda da başarı getireceğine inanıyoruz. İlçe sakinlerinden değerlendirilebilir atıklarını ayrı toplamalarını rica ediyoruz. Geleceğimiz için geri dönüşümü seçin diyoruz.’

DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adına Mustafa Erdoğan da, protokolle daha temiz bir çevre ve ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırılmasına yönelik ciddi bir başarıya ulaşılacağını kaydederek, ‘Başkanımız Hüseyin Gürlesin’le yeni bir model ve yeni bir enerjiyle ilçemizde çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu temizlik ve çevre çalışmalarımızın olumlu sonuçları bütün halkımıza yansıyacaktır. Hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi.

Başkan gürlesin ve DENÇEV adına Erdoğan, ambalaj atıklarını geri dönüşüm kutusuna atarak projeyi başlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.