Görme Engellilere PAÜ’den Güzel Hediye

Görme Engellilere PAÜ’den Güzel Hediye

PAÜ Kütüphanesi’nde görme engellilerin yaşamını kolaylaştıracak donanımlara sahip olan Görme Engelliler Çalışma Salonu’nun açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Kurdele kesiminden sonra beraberindeki heyet ile salonu gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, salon içinde hizmet verecek olan profesyonel kitap seslendirme kabini, Braille yazıcı sistemi ve diğer teknik donanımlar ile alakalı, Doç. Dr. Mehmet Surur Çelepi’den bilgiler aldı.

PAÜ’ye Övgü Dolu Teşekkür

Açılışa katılmış olan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Reşat Göcen, merkezin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Göcen, “Elektronik ve sesli kütüphane adına üniversitemizin atmış olduğu adımı sevinçle karşıladık. Bunlar görme engelli öğrencilerimiz için çok büyük kolaylık. Sınava hazırlık anlamında öğrencilerimiz büyük kazanım elde edecektir. Diğer öğrencilerle eşit hale gelecektir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Bağ, Engelsiz PAÜ Akademisi’nin Müjdesini Verdi

Engellilere karşı duyarlı olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, projelerin devam edeceğini dile getirdi. ve “Bizim projelerimiz devam ediyor. Engelsiz PAÜ Akademisi projemizi hayata geçireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orada da gerekli olan tüm donanım ve teçhizatı da biz sağlayacağız. Biz; özellikle engelli öğrencilerimize, personelimize, kardeşlerimize karşı bu noktada oldukça duyarlıyız; bu anlamda da Türkiye’de ilkleri oluşturmuş oluyoruz. Yine başka ilklerle de devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.