Görmez'in Yeni Görevi Belli Oldu!

Görmez'in Yeni Görevi Belli Oldu!

Görmez'in Yeni Görevi Belli Oldu!

A+A-

Hürriyet'ten Nuray babacan'ın haberine göre, son dönemlerde kulislerde en çok konuşulan konuyu, Erdoğan’la yakın ilişki içinde olan Görmez’in görevden ayrılması oluşturdu. Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı 7 yıl boyunca, daha çok Tayyip Erdoğan’a direkt bağlı bir kurumun başkanı gibi çalıştığı biliniyor.Görmez'in,Kurulması gündemde olan  İslam Üniversitesi Rektörlüğüne atanması bekleniyor...

 Bu durum, daha önce başbakan yardımcılığı yapan diğer bakanlarla pek sorun oluşturmasa da Numan Kurtulmuş’un Diyanet’ten sorumlu bakanlık görevine getirilmesinin ardından problemlere yol açtı. Görmez’in, kendisine bağlı bir bürokrat gibi davranmadığını düşünen Kurtulmuş ile zaman zaman sıkıntı yaşandığı, makamda karşılama, görüşme, kurum tarafından yapılan açıklamalarla ilgili farklı düşündüklerinin ortaya çıktığı öğrenildi. Kurtulmuş’un kurumun faaliyetlerinden haberdar edilme sorunu yaşadığı da iddia edildi.

Bu sorunlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da iletildi. Aynı dönemde, iktidara yakın medya kuruluşlarında, Görmez ve Diyanet’in özellikle FETÖ ile mücadelede tavır takınmadığı, kutlu doğum haftasına sahip çıktığı haberleri yapıldı.

Oluşturulan bu atmosferden sonra Görmez’in çalışmasının zorlaştığı belirtildi. Görmez’in dini referanslarını değerli bulan Erdoğan’ın, ayrılmanın Görmez’in tercihi olduğu yönünde açıklaması dikkat çekti. Bu tartışmalı süreç, gecikmeli olarak yapılan kabine değişikliğinde de sonuçlarını gösterdi. Tek neden bu olmasa da Numan Kurtulmuş, başbakan yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kaydırıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.