Gribe yakalanmamak için bunları yapın !

Gribe yakalanmamak için bunları yapın !

Sonbaharın gelişiyle birlikte havaların bir anda soğuması gribi de beraberinde getirdi.Peki gribe yakalanmamak için neler yapmalıyız?

A+A-

Doğal ve dengeli beslenme

Yediğimiz içtiğimize dikkat etmeliyiz.Fast food gıdalardan, bisküvi, cips, gofret gibi atıştırmalık gıdalardan kaçınmalıyız. Konsantre yerine taze sıkılmış meyve ve sebze sularını tercih etmeliyiz. Bolca salata yemeliyiz.

Kahvaltı

Güne mutlaka çok iyi bir kahvaltı ile başlamalıyız. En önemli öğünümüz kahvaltıdır. Kahvaltıda özellikle siyah ve yeşil zeytin bulunmalıdır. Kahvaltı sofrası zeytinsiz olmaz. Gribe karşı kahvaltı sofrasında bulunmasında fayda olan diğer besinlerin başında portakal suyu, yumurta, şekersiz reçel çeşitleri, doğal üretilen şekersiz bal, domates, salatalık, peynir çeşitleri gelmektedir. Bunların yanında 1 veya 2 dilim kepek ekmeği olabilir.

  • Çay yerine özellikle antioksidan özellikli ıhlamur, ahududu, böğürtlen çayı tercih edilmeli. Günlük iki litre su içilmeli.
  • Bol sulu gıdalar, yeşil yapraklılar ağırlıklı olmak üzere taze sebze ve meyve tüketilmeli.
  • Yemeklerde kekik, nane, çörek otu, kimyon gibi baharatlar daha sık kullanılmalı. Baharatlığa öğütülmüş zencefil de eklenmeli.

Hareket: Hareketli bir hayatı benimsemeliyiz. İşimize, okulumuza, çarşıya-pazara giderken mümkün olduğu kadar yürüyerek gitmeyi benimsemeliyiz. Özellikle güneşli havalarda 1-2 km yürüyüş yaparak, güneş ışınları sayesinde D vitamini de alabilir ve bu sayede direncimizi kuvvetlendirebiliriz. Günün en temiz enerjisi sabah güneşidir, bunu mutlaka almalıyız.

Düzenli uyku: Hergün 7-8 saat uyunmalı vucudun dinlenmesi bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli etkendir.

Boğaz gargarası yapın : Kaynatılmış ve ılıtılmış 1 çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuzu atıp karıştırıp eritin ve daha sonra bu suyla boğazınızı gargara yapın. Her kullanım için bu gargarayı taze olarak hazırlayın. Asla bu suyu yutmayın.

Her gün 1 kase yoğurt : Yoğurt vücudun savunma sistemini güçlendiren bir gıdadır

Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı E vitamini vücut direncini arttırmaktadır. E vitamini için yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagillerin yeterli miktarlarda tüketilmesi önemlidir. Kışın yetersiz güneş ışınları, vücudun D vitamini gereksiniminin karşılanamamasını neden olur. D vitamininin yanı sıra balık, beyin fonksiyonlarının gelişimi için gerekli omega, kalsiyum, fosfor, selenyum ve iyot mineralleri ile E vitamini için de iyi bir kaynaktır. 

Her gün bir diş  sarımsak

Yüzyıllardır sağlık açısından sayısız yararları bulunan sarımsak, grip gibi soğuk algınlıklarından ölümcül hastalıklara kadar yüzlerce rahatsızlığın önlenmesinde ve tedavisinde başrol oynuyor. Doğal bir antioksidan olan sarımsağın gribe karşı önemli bir koruyucu  besindir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.