Güçlü Büyüme Devam Ediyor…

Güçlü Büyüme Devam Ediyor…

Güçlü Büyüme Devam Ediyor…

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2017’nin ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verisi açıklandı ve ülkemiz ekonomisi yüzde 5,1 büyüdü. Yüzde 5 olarak gerçekleşen ilk çeyrek büyümemiz de yüzde 5,2 olarak revize edildi. İlk iki çeyrekte açıklanan güçlü büyüme verileri, yılın geri kalanı için de önemli bir ipucu niteliğinde.

Net İhracatın Katkısı 1,68 Puan…

İç talebin canlanması, vergi indirimleri ve kredi genişlemesine ek olarak ekonomide yaşanan beklentilerin iyileşmesi ve belirsizliklerin ortadan kalkması neticesinde öngörülebilirliğin artması, ekonominin canlanmasını ve büyüme rakamlarının artışını beraberinde getiriyor.

İhracatımızdaki en önemli pazar konumunda bulunan Avrupa ile emtia ihracatçısı ülkelerin taleplerindeki yükselişin de büyüme rakamlarımıza ciddi artısının olduğunu görüyoruz. Net ihracat ikinci çeyrekte büyümeye 1,68 puan pozitif katkı sağladı. Böylece, yılın ilk yarısındaki büyümenin 1,98 puanı net ihracattan kaynaklandı.

Yılsonu büyüme rakamımız OVP’de yüzde 4,4 olarak belirlenmişti. Ekonomiye ilişkin öncü göstergeler ile artan turizm ve ihracat rakamlarımızı bir arada değerlendirdiğimizde bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.