Gülizar Karaca'dan EYT Açıklaması

Gülizar Karaca'dan EYT Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, EYT için verdikleri yasa teklifinin reddedilmesi üzerine bir açıklamada bulundu

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için CHP tarafından verilen yasa teklifinin Ak Parti tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların hak mücadelesini boş işler diye nitelendiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ı eleştirdi. Biçer Karaca, orman ve kıyıları yok eden uygulamaları örnekleriyle anlattığı konuşmasında AK Parti Genel Başkanı Erdoğan talimatıyla Van Gölü kıyısına kıyı kanunundan muaf tutularak yapılması planlanan yeni saray'a dair açıklamalarda bulundu:

BOŞ İŞLER, BOŞ SÖZLER DEĞİL MİLLETİN İSTEKLERİNİN MÜCADELESİ!

“Biraz sonra anlatacaklarıma emeklilikte yaşa takılanların hak mücadelesinin Parlamento çatısı altında çözülmesine "boş işler" diyen Grup Başkan Vekili Cahit Özkan bunlara da boş sözler diyebilir ama biz milleti temsil ediyoruz, boş işlerle değil, milletin bizden istedikleri için mücadele etmek zorundayız.”

KIŞLIK, YAZLIK, UÇAN SARAY YETMEDİ VAN GÖLÜ’NE SARAY

Ak Parti genel Başkanı Erdoğan’ın ormanlık alanları betona çevirme gayretinde olanlar var. Kapitalizm nelere muktedir.” dediğini ancak söyledikleriyle yapılanların birbirine zıt olduğunu anımsatan Gülizar Biçer Karaca; aynı gün TBMM’ye Van Gölü kıyısına 25 dönümlük yeni saray'ın kıyı kanunundan muaf tutulması teklifi getirilmesini gündeme taşıdı: Biçer Karaca “Parlamentoya Van Gölü'nün çevresini dolduracak ve kışlık, yazlık uçan saraylar yetmediği gibi, bir de Ahlat'ta 1.071 metrekarelik bir saray inşaatı için Van Gölü'nün çevresini maalesef yapılaşmaya açmaya ilişkin bir kanun teklifini Plan ve Bütçe Komisyonuna getirdiler. Teklif ne içeriyor? Tıpkı Marmaris’te Okluk Koyu'ndaki doğa talanı, kıyı talanı gibi Van Gölü kenarlarının da talan edilmesini içeren bir teklif…”

TANK PALET FABRİKASININ KATARLILARA SATIŞI BAL GİBİ ÖZELLEŞTİRME!

Son zamanlarda AK PARTİ Genel Başkanı yeni bir lügat oluşturdu ve bu yeni lügate göre de toplumu avutmaya, uyutmaya çalışıyor. Hani zamma "fiyat ayarlaması", "fiyat güncellemesi" deniyor ya artık özelleştirmeye de "işletme hakkının devri" diyoruz. AK Parti’nin Genel Başkanı ne dedi? "Tank Palet Fabrikasının özelleştirmesi söz konusu değildir, işletme hakkını devrediyoruz." dedi. Özelleştirme yasasının 18'inci maddesi diyor ki: "Özelleştirme programına alınan kuruluşlar aşağıda belirtilen yöntemlerden birinin veya birkaçının birlikte uygulanması suretiyle özelleştirilir." Nedir bunlar? Bir; satış, iki; kiralama, üç; işletme hakkının verilmesi. Ne diyordu AK Parti'nin Genel Başkanı? "Biz özelleştirmiyoruz, işletme hakkını devrediyoruz." Yani bal gibi, millî savunma sanayimizin en önemli fabrikalarından birini uçan sarayın diyeti olarak Katar Emiri'ne yirmi beş yıllığına peşkeş çekip özelleştiriyorsunuz!

AK Parti'nin Genel Başkanının sözlerinin üzerinden daha üç gün bile geçmeden, Tank Palet Fabrikasının satışını, özelleştirmesini verdikleri BMC firmasına ait bir fabrikanın temel atma törenini gerçekleştirdiler. Bu temel atma töreni nerede oldu biliyor musunuz? Acarlar Gölü ve Longoz Ormanlarının bulunduğu alanda, mahkeme tarafından iki defa iptal edilmiş olmasına rağmen, o güzelim ormanlık alanın talan edileceği bölgede bir temel atma töreni gerçekleştirildi. Sadece Van Gölü mü? Longoz ormanları mı? Elbette değil.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.