Gülriz Sururi hayatını kaybetti!

Gülriz Sururi hayatını kaybetti!

90 yaşında olan usta sanatçılarımızdan Gülriz Sururi hayatını kaybetti. Sanatçı bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda ederken bugün sessiz sedasız toprağa verildi. Gülriz Sururi kimdir?

A+A-

90 yaşında olan usta sanatçılarımızdan Gülriz Sururi hayatını kaybetti. Sanatçı bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda ederken bugün sessiz sedasız toprağa verildi.

 

Bir süredir sindirim sisteminden rahatsız olan Gülriz Sururi vasiyeti üzerine ölüm haberinin definden sonra duyulmasını istediği belirtildi.

 

GÜLRİZ SURURİ KİMDİR?

 

14 Temmuz 1929 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Gülriz Sururi, ebeveynleri kadar kendisine usta bir tiyatrocuydu. Sururi'nin babası operet kurucularından Lütfullah Sururi, annesi de opera sanatçısı Suzan Lütfullah'tır.

 

İlk kez 1942 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun Çocuk Bölümü'nde sahneye çıkan Sururi, Tiyatro ve Şan eğitimi aldı. 1955 yılında Muammer Karaca Topluluğu'nda profesyonel sanat yaşamına ilk adımı atan Sururi, 1960 yılında Dormen Tiyatrosu'na geçti. 1961'de "Sokak Kızı İrma"daki rolüyle İlhan İskender Armağanı'nı kazandı.

 

1962 yılında o dönemki partneri sonrasında eşi olan Engin Cezzar ile "Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu"nu kurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.