Gülümser Gökçe Acar ''Çalışan Kadını'' Yazdı...

Gülümser Gökçe Acar ''Çalışan Kadını'' Yazdı...

Gülümser Gökçe Acar ''Çalışan Kadını'' Yazdı...

A+A-

Günümüzde,Kadın Kadın Gibi değil artık,erkek te Erkek Gibi değil !!.

Öncelikle çalışan kadınların ve evliliklerinin içinde bulunduğu durumu analiz etmek gerekir.

 İlk etapta en çok dikkatimi çeken eşler arasındaki rol karmaşası.

 

Yaşadığımız dönemde artık kadın ve erkek rolleri birbirine karışmış durumda ve bu sebeple de çiftlerin de kafası karışmaktadır.

 Genlerimizde ve geleneklerimizle getirdiklerimizde,yazılı olan kadın ve erkek rolü apayrı, yaşantımızın yarattığı yeni düzen apayrı. Bu ikisinin birbiriyle taban tabana zıt olması ise işte bu karmaşayı doğuruyor. Kadınlar maddi kazanç sahibi olmaya başladıklarından beri mevcut rollerine bir de iş kadınlığı eklendi.

 Dolayısıyla diğer rolleri olan anne ve eş olma zamanından ve enerjisinden iş kadınlığına, sosyalleşmeye aktarmaktadırlar. Buna keza kadının çalışması sebebiyle eksik kalan noktaları erkek kapatmaya çalışmakta, dolayısıyla önceden kadına ait olan rolleri de sahiplenmektedir. Bu durum elbette roller arasındaki kesin çizgileri yok etmekte ve çiftlerin alanlarının sınırlarının daha flu olmasına sebep olmaktadır.

Erkeğin eksikleri kapamaması durumunda ise kadın üzerindeki yoğun baskı ve iş yükü sebebiyle tükenmişlik yaşamaktadır. Kronik yorgunluk ve depresyona yatkınlık artar. Kendine daha az vakit ayırmakla başlar ve iş ile ev arasına sıkışıp kalmışlık duygusuyla devam eder. Eşlerin bu durumda birbirine destek olması halinde daha huzurlu ve mutlu bir aile ortamı sağlanacaktır.

Hayat müşterektir burda unutulmaması gereken kadının ve erkeğin asıl rolüdür. Erkeğin rolü koruyup kollaması ve sahip çikması,kadın ise yuvayı toparlayıcı sevgi ve şefkati, daha anac davranışlarış göstermesidir.Bu durumda gercek rollerini yaşamaları halinde aile hayatıda olumlu etkileyecektir.

 

Sevgilerimle..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.