Güncel Döviz Kurları

Güncel Döviz Kurları

Piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Dolar ve Euro kaç TL oldu? İşte güncel kur bilgileri…

A+A-

Dolar/TL bankalararası piyasalarda 4,75 TL civarlarında hareket etmekte. Dolar hafta içerisinde 4,70-4.77 aralığında dalgalanmış olsa da 4,75 civarlarında dengelenmiş görünüyor. Euro/TL  ise 5,50 seviyelerinden işlem görmekte.

Dolar endeksi 20 Haziranda yani dün 95.299 ile 2017 Temmuz ortasından bu güne en yüksek düzeyine çıkmasının ardından 95.243 seviyesinde bulunmakta.


ABD-Çin ticaretinde meydana gelen gerilimlerin yaşanmış olduğu bir ortamda hafta başlarında hissedilen riskten kaçınmanın azalması ile uzun vadeli Hazine tahvil getirileri 3 haftanın dip seviyelerinden yükselip dolara destek oldu.

FED AÇIKLAMASI

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün Fed'in istihdam ve enflasyon hedeflerinin dengelenmesi için ekonominin kuvvetli olduğu bir ortamda faiz oranlarını kademeli bir şekilde artırmaya devam etmesi gerektiğini ifade etmesinden sonra hazine tahvil getirileri yükselişe geçti.

Ekonomi uzmanları, bugün İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ve ABD'de açıklanacak olan verilerin takip edileceğini dile getirerek, teknik bakımdan dolar/TL'de 4,70'in destek ve 4,80'in direnç konumunda bulunduğunu dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.