Güney, Denizli'de 5 Yıl Valilik Yapmıştı

Güney, Denizli'de 5 Yıl Valilik Yapmıştı

Güney, Denizli'de 5 Yıl Valilik Yapmıştı

A+A-

Denizli’nin eski valilerinden Münir Raif Güney, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1970-1975 seneleri arasında Denizli Valisi olarak görev yapan Güney, 1980 Darbesi sonrasında Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı da yapmıştı.

Denizli tarihinin önemli isimlerinin arasında yer alan 89 yaşındaki Münir Raif Güney, yaklaşık 10 ay önce yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı İstanbul’da hastaneye kaldırılmıştı.

Yaşlılığın yanında düşmeye bağlı olarak vücudunda kırıklar da bulunan Vali Güney, doktorların tüm çabasına rağmen hayata tutunamadı.

VALİ MÜNİR RAİF GÜNEY KİMDİR?

Münir Raif Güney 15 Ağustos 1928’de Siirt’te dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nin İdari İlimler Şubesi’nden ve Anara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

İstanbul'un Hadımköy, Ortaköy, Arnavutköy, Çamlıca Bucak Müdürlükleri, Beşiktaş, Bakırköy, Beykoz ve Silivri Kaymakam vekillikleri, Hadim, Reyhanlı, Midyat, Palu, Beşiri, Gerede ve Üsküdar Kaymakamlıkları Kocaeli Vali Yardımcılığı, Gümüşhane, Kars, Denizli, Eskişehir, Trabzon, Aydın, Balıkesir, İstanbul ve Merkez Valilikleri yapan Münir Raif Güney, 1980 darbesi sonrası Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı da yaptı. Güney, Türkiye İş Bankası A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu.

Münir Raif Güney, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

 Kaynak: DenizliHaber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.