Gurbetçilerimizde Şehitlerimiz İçin Mevlidi Şerif

Gurbetçilerimizde Şehitlerimiz İçin Mevlidi Şerif

Gurbetçilerimizde Şehitlerimiz İçin Mevlidi Şerif

A+A-

Hollanda’da yaşayan Türklerin oluşturmuş olduğu Altay-Tuna Topluluğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle Hollanda’nın 3 camiisinde eş zamanlı mevlüt okuttu ve hayır dağıtımı yapıldı. 

 Hollanda’nın Hengelo, Lochem ve Almelo bölgelerinde gerçekleşen organizasyonda önce gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin adına mevlüt okutuldu ardından lahmacun ve tatlı dağıtımı yapıldı. Cuma Namazına mütakip yapılan organizasyonda Altay-Tuna Derneği adına konuşan  Süleyman Erkan Oklay ‘ Tüm şehitlerimiz adına yaptığımız bu hayra vesile olanlara teşekkür ederiz.

Şehitlerimiz zaten cennetle müjdelendiler ama bizimde onları her zaman hatırlamamız ve anmamız gerek. Bayrağımıza ve vatanımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Amacımız vatan için bir şeyler yapmaksa bunu küçük büyük demeden elimizden geleni yapmalıyız’ dedi. 

 Bu tür organizasyonlara devam edeceklerini dile getiren yönetim kurulu üyesi Yusuf Akbaba ‘ Ülkemizden uzakta da olsak ülkemiz için bir şeyler yapmak hepimizin borcu. Bu tür organizasyonları arttırarak devam etmek ve toplumsal bir bilinç yaşatmak istiyoruz. Bugün bir vatanımız var diyorsak bunları şehitlerimize borçluyuz. Bu hayır için bize yardımcı olan bu organizasyonu yapmamı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Allah şehitlerimizden razı olsun’ diye konuştu. 

 Almelo ve Lochem Şehirlerinde organizasyonun yönetimini üstlenen Ahmet Yılmaz, Ömer Şibir ve Bayram Babadağı ise bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik için önemli olduğunu ülkelerinden uzak olsalar da kalplerinin vatan için attığını dile getirdi hayra vesile olanlara teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.