10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde farkındalık etkinliği

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde farkındalık etkinliği

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmekte ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler yapılmaktadır.

A+A-

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmekte ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılkı temasını ise “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” oluşturmuştur. Bu tema vasıtası ile gençlerin ruh sağlığının korunması ve dayanıklılığın arttırılması hedeflenmekte olup, toplumsal farkındalık yaratılması istenmiştir.

 

Psikiyatri AD. Başkanı Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi ruh sağlığının öneminden bahsederek, "Gençlik dönemi bir yaşamın en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Gençlik, çocukluk ve erişkinlik arasında yer alan, gelişme, ruhsal olgunlaşma yaşama hazırlık evresinden ibarettir. Duygusal olarak iniş çıkışların yaşandığı, tutarsızlıkların, öfke, kaçış, saldırganlık gibi duyguların yoğun biçimde yaşandığı bu zor dönemde gencin kimliğini oluşturma gibi zor bir görevi de yer alır."

 

"Tüm bunların yanı sıra değişen dünyanın getirdiği farklılıklar da gençlerin gelişimine etki ederek özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medyanın varlığı önceki nesillere göre gençlerin daha farklı gelişmesine neden olarak bazen de aralarında ciddi çatışmalara sebebiyet vermektedir. Gençlik yılları bazı ruhsal bozuklukların ortaya çıkması sebebiyle özel bir ilgi gerektirmektedir. Bu dönemde en önemli sorumluluk ailelere düşmekte, ayrıca okul gibi eğitim kurumlarının da gençleri doğru yönlendirmeleri gerekmektedir." dedi.

 

Prof. Dr. Ateşçi “Sonuç olarak gençlik döneminin özel önemi göz önüne alınarak, gençlerin ruh sağlığını korumak ve güçlendirmek üzere kurumlar arası işbirliğinin kurulması, hizmet ve olanakların sağlanması, işbirliği içerisinde gençlere yönelik programlar oluşturulmasının atılacak en önemli adımlar olacağını vurgulayarak ailelere de fazlasıyla sorumluluk düşmektedir." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.