18 Mahallenin Kaderi Değişecek mi?

18 Mahallenin Kaderi Değişecek mi?

18 Mahallenin Kaderi Değişecek mi?

A+A-

Pamukkale Belediyesi Meclisi’nin imar planıyla ilgili yaptığı 60 metrekarelik şartı kaldıran düzenleme, bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek. 

Denizli’de imar karmaşası devam ediyor. Denizli Belediyesi büyükşehir olduktan sonra ilçeler arasındaki imar karmaşasına son veren 1 Ekim 2017’de yürürlülüğe girecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 30113 sayılı kararı ile ortadan kalkacak gibi duruyor. Denizli’nin 19 ilçesinin içinde sadece Pamukkale Belediyesi,Ağustos ayının ilk toplantısında gündeme aldığı ilçe sınırları içinde bulunan 68 mahallenin sadece 18’inde uygulanan imar planı yönetmeliğini kabul etmişti. Bu yönetmelik bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülecek.

60 METREKARE ŞARTI KALKACAK MI?

Ekonominin bıçak sırtında olduğu bir dönemde, inşaat sektörünün durma noktasına geldiği ve sözü edilen mahallelerde imar karmaşasından dolayı iş yapamaz duruma gelmeleri, belediyelerin imar konusunu yeniden gündemlerine almasına sebep oldu. Bu karmaşayı göz önünde bulunduran yetkililer, inşaat sektörünün sıkıntılarına çözüm bulmak için 1 Ekim 2017’de yürürlüğe girecek 30113 sayılı kararla imar yönetmeliğini çıkardı. Bu doğrultuda Pamukkale Belediyesi, 05.07.2017 tarihli 267 sayılı Meclis kararı ile 60 metrekare şartını kaldırılıp mevcut hükümlerin uygulanmasını konusunda aldığı kararın, bugün Büyükşehir Meclisi’nde onaylanmasını istiyor.

 BU 18 MAHALLENİN KADERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Pamukkale Belediyesi, meclis toplantısında; Aktepe, Anafartalar, Cumhuriyet, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Hacıkaplanlar, Hürriyet, İncilipınar, İstiklal, Kayıhan, Kuşpınar, Mehmetçik, Pelitlibağ, Topraklık, Atalar, 15 Mayıs ve Deliktaş Mahallelerde yapılacak olan konutlarda, yönetmelik 1 Ekim 2017’de yürürlüğe girecek olan yasaya göre düzenleme yaparak, konutların 28 metrekare olarak planlanması kabul etmişti.  

MİMARLAR ODASI BAŞKANI BİLGİ'NİN GÖRÜŞÜ

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Suat Bilgi, imar kararıyla ilgili olarak, “Pamukkale Belediyesi aldığı kararla ilgili içeriği bizimle paylaşmadı, detaylarını bilmiyorum. Bu tür kararlarda bizim de fikrimizin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Biz işin mutfağındayız. Biz oda olarak bizden bilgi almalarını beklerdik. Sonuçta belediyelerin aldıkları kararları uyguluyoruz.

60 metrekareden 28 metrekareye düşürülmesinin inşaat sektörünü etkileyeceğini düşünmüyorum. Ama 28 metrekare bize göre az. Bu karar alınırsa tabiî ki uygulayacağız. Bize ters gelen, asıl sorun merkezdeki iki belediyenin imar konusundaki farklı uygulamaları var. Bu bizi rahatsız ediyor. Uygulamalar farklı olmamalı. Yapılaşma hakları eşit olmalı. 2 belediye kararları birlikte almalı. Büyükşehir belediyesinin yönetmelik yapma hakkı var. kentin kültürüne özel yönetmelik hazırlayarak uygulamaya koyabilirler” dedi.

AKİSHABER ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.