22 İlde FETÖ operasyonu

22 İlde FETÖ operasyonu

Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar ve sorgulamalar hız kesmeden devam ediyor. 22 ilde daha önce yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorguları tamamlandı.

A+A-

Son yapılan operasyonların merkezi Aydın’dı. Denizli’nin de içinde olduğu 22 şehirde Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerindeki gizli oluşumu ile alakalı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 27 zanlıdan 18'i tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların işlemleri sonlandı. İşlemleri biten ve adliyeye gönderilen zanlılardan 18'i tutuklandı. Diğer 9 zanlı ise adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı.

Operasyon çerçevesinde aranan 4 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği dile getirildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki gizli yapılanması ile alakalı soruşturmada 28 Mart'ta kent merkezli Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Zonguldak, Şırnak, Trabzon, Eskişehir, Uşak, Muğla, Denizli, Isparta, Antalya, Adana, Hatay, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri, Düzce'de 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Eş zamanlı bir şekilde yapılan operasyonlarda, içlerinde halen görevde olan polis memuru ve muvazzaf askerlerin de olduğu 27 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.