3 Dairesi De Kaçaktı

3 Dairesi De Kaçaktı

Denizli ilinde Pamukkale İlçesi Dokuzkavaklar Mahallesi'nde 3 katlı apartmanda 3 ayrı dairesi kaçak olan Mevlüt Öztürk, imar barışından yararlanıp Türkiye'de yasa çerçevesinde tapuyu alan ilk kişi oldu.

A+A-

Pamukkale ilçesi Dokuzkavaklar Mahallesi 2121/2 Sokak'ta ikamet eden havlu ve bornoz üreticisi olan 48 yaşındaki Mevlüt Öztürk, 1998 senesinde yapmış olduğu 3 katlı binası için inşaat ruhsatını aldı, ama iskan ruhsatını alamadığı için yaptığı yer kaçak durumuna düştü. 3 katlı binasının yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesi ile tapusunu da alamayan Mevlüt Özkan, imar barışı yasasının çıkması ile beraber ilk başvurusunu e-devlet üstünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapıp, Yapı Kayıt Belgesi aldı. Daha sonra mühendislik ve mimarlık hizmeti alıp binanın yeniden projesi çizildi, zemin tespitinde bulunuldu. Hazırlanmış olan belgeler ile beraber almış olduğu yapı kayıt belgesi onaylandıktan sonra Kadastro Müdürlüğü'ne başvurdu. Kadastro görevlilerinin başvuru yapılmış olan binayı kontrol etmesinden sonra belgeler, Tapu Müdürlüğü'ne sevk edildi. Yapılan incelemelerin neticesinde Mevlüt Öztürk'ün binası için imar barışı çerçevesindeki başvurusu 1 ay içerisinde sonuçlandı, tapusunu aldı.

BÜYÜK BİR NİMET

Mevlüt Öztürk, 20 senelik problemin imar barışı ile çözüldüğünü ifade ederek, 1998 senesinde bir türlü iskan ruhsatını alamadıklarını, binanın kaçak duruma düştüğünü bu yüzden elektrik ve su bağlatamadığını, yalnızca bir daire için bağlatabildiğini, yeni çıkan imar barışından yaralandığını ve başvurusunu yaptığını, İmar barışının çok iyi olduğunu, kaçak evi olup, su ve elektrik bağlatamayanlar için büyük bir nimet olduğunu, şimdi 3 ayrı dairesi için 3 tane tapusunu olduğunu ve çok rahatladığını belirtti.

Öztürk’ün, kaçak binası için devlete metrekare ve emlak rayiç bedeli için toplamda 22 bin 800 TL para ödediği öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.