3.sü Yapıldı 5 Gün Sürdü

3.sü Yapıldı 5 Gün Sürdü

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali’nde büyük bir coşku vardı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Geleneksel Türk spor oyunlarının tanıtılması ve profesyonelleşmesi amacıyla yaptığı ve dünyanın dört bir tarafından gelen ülkelerin de olduğu Etnospor Kültür Festivali 2018’e damga vurdu. Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan’ın demir döverek, Denizli'nin değerlerini tek tek incelediği standa yoğun bir ilgi vardı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "At Binenin Kılıç Kuşananın" parolasıyla bu sene 3.sü yapılan Etnospor Kültür Festivali’ne damgasını vurdu. 5 gün devam eden festivalde Orta Asya ve Anadolu’ya ait şenlikler yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Denizli standı ziyaretçilerin akınına uğradı. Denizli standını ziyaret edenler arasında Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da bulunuyordu. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, toprak çömleğin yapım aşamaları gibi farklı sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere sergiledikleri zeybek oyunuyla görsel bir şölen yaşattılar.

 

Erdoğa’a kaftan hediye edildi

 

Denizli standını ziyarette bulunan Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a kağıt rölyeften yapılmış olan kaftan armağan edildi. Denizli standına yoğun bir ilgi gösteren Konfederasyon Başkanı Erdoğan, Yatağan bıçaklarınaysa ayrı bir ilgi gösterdi. Standa demir döven Erdoğan, çömlek yapımı, Serinhisar leblebisi ve Buldan dokuma tezgahı ile de yakından ilgilendi.

 

“Geleneklerimizi geleceğe taşıyacağız”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geleneklerin geleceğe aktarılmasına önem verdiklerini ifade ederek bizi biz yapan kadim medeniyetin temellerini oluşturan gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarılması için var güçleri ile çalıştıklarını, bu sebeple 3 senedir aralıksız olarak katıldıkları Etnospor Kültür Festivali’ni önemsediklerini, bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.