5 Bin Lira Ödemek İstemiyorsanız!..

5 Bin Lira Ödemek İstemiyorsanız!..

5 Bin Lira Ödemek İstemiyorsanız!..

A+A-

Denizli, trafiğe çıkan araç sayısında tablonun üst sıralarında yer alırken,trafik ve trafikle ilgili yapılan düzenlemelerin en çok etkileneceği iller arasında.

2017'de Denizlide TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre, Denizli’de araç sayısı %5,4 artarak 392 bin 787 oldu.

Denizli’de 2017 Kasım ayında toplam 10.262 adet aracın devri yapıldığı belirlenirken,  taşıt türüne göre yapılan araç devrinde ilk sırada 6 bin 917 ile otomobil yer almıştır.

Bütün bu verilere göre,trafik kurallarında ve yaptırımların uygulanabilmesi için uygulanacak olan cezaların,araç artışına paralel olarak gelişecek iller arasında Denizli'nin yer almaması için,yapılan uyarılara sürücülerin ve araç sahiplerinin itina ile uyması beklenmektedir.

Bu beklenti çerçevesinde,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenli egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan araçlara binlerce lira ceza kesilecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, tarafından egzozun oluşturduğu kirliliği azaltmak için yapılan düzenlemeye göre;

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, egzoz emisyonlarının sebep olduğu kirliliğin azaltılmasına yönelik 2017 yılında yaptığı denetimleri açıkladı.

Ekipler tarafından 2017 yılında bin 5 araç sorgulandı. 5 araca egzoz emisyon ölçümünü belirli periyotlarda yaptırmadığı için veya sınır değerleri sağlanmadığından 5 bin 270 lira para cezası kesildi.Sınır değerlere aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde 2 bin 423 lira, egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ibraz edilememesi durumunda ise bin 206 lira para cezası kesilecek.

Denetimlerin 2018 yılında da periyodik olarak devam edeceği açıklandı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.