8 Aylık Takip Sonucu Yakalandılar

8 Aylık Takip Sonucu Yakalandılar

Denizli’de torna atölyesi görünümü verilerek hizmet sunan bir iş yerine polis ekiplerince baskın yapıldı. Bakın tornacıdan ne çıktı?

A+A-

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, 8 ay devam eden teknik ve fiziki takipten sonra, Merkezefendi ilçesi Zafer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi'nde hizmet veren bir işyerine geçtiğimiz perşembe günü operasyon yaptı.

Torna Atölyesi Görünümünde

Torna atölyesi görünümündeki işyerine giren ekipler, bilgisayarlı CNC makinesi ile tabanca yapıldığını belirledi. Operasyon soncunda tornacı Ş.Ö., av bayisi M.D. ile beraber M.A.A., N.Y., M.A. ve M.A.U. gözaltına alındı. İşyerinde gerçekleştirilen incelemede, tabancaların CNC makinesi ile yapıldığı, daha sonra parçalarının birleştirilerek satıldığı ortaya çıktı. Yapılan arama sonucunda, makineden yeni çıkmış olan, çelikten üretilen 72 tabanca gövdesi, 4 tane ruhsatsız tabanca, 229 adet fişek, 13 ruhsatsız av tüfeği, 17 tane kuru sıkı tabanca, 1 dizüstü bilgisayar, 1 tane lash bellek ve 7 tane tabanca namlusuyla tabanca parçaları bulundu. Gözaltına alınmış olan kişilerin 100 bin dolar bedelinde CNC makinesinin borcunu tabanca satıp kısa zamanda ödedikleri ortaya çıktı.

Zanlıların ruhsatlı ve ruhsatsız silahları 3 boyutlu olarak bilgisayar ile modelleyerek kalıbını çıkardıkları, daha sonra da imalatını yaparak, üzerine orijinal görünümü vermek içinde seri numarası yazıp sattıkları tespit edildi. Operasyon yapılan tabanca imalathanesinde kaç silahın yapılara satıldığının ise araştırıldığı ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.A.A., N.Y., M.A. ve M.A.U. emniyetteki işlemlerinden sonra savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen tornacı Ş.Ö. ile av bayisi sahibi M.D. ise nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.