8 Mahalle Muhtarı ile bir araya geldi

8 Mahalle Muhtarı ile bir araya geldi

8 Mahalle Muhtarı ile bir araya geldi

A+A-

RAMAZANOĞLU MAHALLE TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu; Pamukkale ilçesine bağlı Akköy, Aziziye, Çerkez, Adnan Menderes, Mahmut Sönmez, Oğuz, Sami Türel, Atatürk mahallelerinde vatandaşlarla sohbet etti ve muhtarlarla bir araya geldi. Dr. Sema Ramazanoğlu:

Akköy Mahallemizde, 8 mahalle muhtarımız ve hemşehrilerimizle bir araya geldik. Hem çaylarımızı yudumladık hem de muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle mahallelerimizin sorunlarını konuşarak istişarelerde bulunduk. Çözüme kavuşmasını istedikleri; ulaşım, sağlık, tarım kredileri ve sulama birliği ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dikkatlice dinledik ve tek tek not aldık. Tabii bu bölgede ilçeden mahalleye dönüşmenin idari sıkıntıları da yaşanıyor. 2019’da bu bölge tek mahalle olarak seçime gidecek. 

Belediye ve milletvekili seçimlerinde adayların parti ilişiği olduğu için temsili demokrasiyi temsil ederler. Muhtarlık seçimleri ise temsili değil, doğrudan demokrasiyi temsil eder. Halk doğrudan kimi görmek istiyorsa o kişiyi muhtar olarak seçer.  Muhtarlık seçimleri bu bağlamda çok önemlidir. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır, ilk basamağıdır. Toplumun kılcal damarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, muhtarlarımızın görev ve sorumluluk alanlarına çok değer vermektedir. Bu yüzden belirli aralıklarla “Muhtarlar Toplantısı” düzenlemektedir.

Toplumla iç içe olması hasebiyle muhtarlarımız; o toplum içerisinde aynı zamanda bir eğitim danışmanıdır, sağlık danışmanıdır, ekonomi danışmanıdır ve ticaret danışmanıdır. Hatta aile içerisindeki sorunları giderme noktasında aile içi danışmanlık dahi yapmaktadır. 

Aileler ve toplumlararası ilişkilerde hem olumlu hem olumsuz anlamda ilk adım atması gereken kişilerden birisi çoğu zaman muhtarlardır. Hatta bizim kadim kültürümüzde “Muhtar emmiye gidelim ona soralım” diye bir deyişimiz vardır. Bu türkülerimize de yansımıştır. Toplumsal hayatın döndüğü en küçük birim olan mahallelerimiz hayatın tam da merkezidir. Toplumu bir organizmaya benzetecek olursak oradaki en küçük birim olan hücreler mahallelerimizdir. Muhtarlarımız ise o hücre içerisinde enerji veren ve oraya kan akımını sağlayan kılcal damarlardır. Merkezi idareden aldığı yetkileri ve imkânları halka sunmak, halkın sorunlarını merkeze ve bir üst yerel yönetimlere iletmek anlamında bir geçirgenlik görevi görür. 

Vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla yapacağımız toplantılara her fırsatta devam edeceğiz. Sorunları yerinde görüp çözmeye çalışacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.