80 Ton Atık Bertaraf Edilecek

80 Ton Atık Bertaraf Edilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya sona erdirecek hamleyi yaptı.

A+A-

Bir süre evvel Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanarak bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya son verecek Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatını tamamlayarak hizmete açtı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yapılan tesiste Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 80 ton evsel katı atığın nakil işlemi gerçekleştirmekte. Hemen hemen 9 bin metrekarelik  büyüklükte alana inşa edilen aktarma istasyonuyla 2 ilçeden toplanan evsel katı atıklar küçük araçlardan büyük araçlara aktarılarak Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınmakta. Tesis ile günlük 80 ton atığın çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılırken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılıyor.

 

Riskler bertaraf edildi

 

Projenin hayata geçmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak gelen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilmeye başlandı. Atık pillerin geçici olarak depolandığı ifade edilirken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılıyor. Tesis ile katı atıkları vahşi depolayan Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalktı.

 

“Acıpayam ve Serinhisarımıza yakışanı yaptık”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun hizmete alınmasıyla beraber çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin her zaman yaşanılabilir bir kenti geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizde yapılan vahşi depolamaya son verdik. İnsanımızın ve ekolojik çevrenin söz konusu vahşi depolama ile karşılaşabileceği olumsuz etkileri ortadan kaldırdık. Acıpayam ve Serinhisarımıza yakışanı yaptık. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.