AER’de Büyükşehir’i Değirmenci Temsil Etti

AER’de Büyükşehir’i Değirmenci Temsil Etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de üyesi olduğu Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) 2016 yılı sonbahar dönemi komite toplantısı İzmir’de yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesini Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci temsil etti.

A+A-

Avrupa’nın en büyük bağımsız yerel bölgeler ağı olan Avrupa Bölgeler Meclisi’nin (AER) “Sürdürülebilir Hareketlilik: Yepyeni Bir Dünya” başlıklı 2016 yılı sonbahar dönemi komite toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı organizasyona AER Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, AER komite başkanlarının yanı sıra 14 ülkeden yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Bölgelerin daha çevreci toplu ulaşım imkanları, yeşil enerji alternatifleri ve iyi tarım uygulamaları konularında sunum ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda, merkezi Brüksel’de yer alan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) yetkililerince şehirlerin toplu ulaşımı, sorunları ve çözümleri konularında bilgiler verildi.

Çevreci yatırımlar

Toplu ulaşımdaki karbon salınımını en aza indirmek için sürdürülen alternatif çevreci yatırımların hızla artış göstermesi gerektiği vurgulandığı komite toplantılarında ve çalışma ziyaretlerinde “Dinamik Bir Avrupa İçin Gençleri Güçlendirmek, Kırsal Kalkınma Planları, İklim-Enerji-Çevreci Ulaşım” konuları ele alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.