Anne Adaylarına Emzirme Eğitimi

Anne Adaylarına Emzirme Eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dünya Emzirme Haftası nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik bebek emzirme eğitimi verdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni dönem çalışmalarına büyük bir hızla başladı. Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik emzirme eğitimi düzenlendi. Kent Konseyi binasında düzenlenen etkinliğe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, anne adayları ve hamile yakınları katıldı. Kadınlar için çeşitli eğitimler düzenleyerek bilgilenmelerine katkı sağlayacaklarını kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Özen, “Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne adaylarımızın yaşayacağı güzel bir süreç var. Burada anne adaylarımızın yanı sıra anneanne ve babaanne adaylarımız da eğitimlerimizden öğrendikleri bilgileri, bebeklerin nasıl emzirilmesi gerektiğini gelinlerine, kızlarına anlatacaklar” dedi.

Anne sütünün önemi anlatıldı

Anne sütünün önemi ile ilgili bilgiler veren Denizli Odak Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu ve Eğitim Hemşiresi Neşe Emecioğlu ise şunları söyledi: “Anne sütü bebeği besler. Anne sütü en doğal ve en taze besindir. Kolay ve hızlı sindirilir. Alerji yapmaz. Bebeği hastalıklardan korur. Bazı kanser türlerinden korur ve bebeğin zihinsel gelişimine katkı sağlar. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğinizin ihtiyacının yüzde 100'ünü, 12’nci ayda yüzde 50'sini, 12’nci aydan sonra ise yüzde 30'unu karşılar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.