Apple'ın Sesli Asistanı Siri İnsanlaşıyor!

Apple'ın Sesli Asistanı Siri İnsanlaşıyor!

Sesli asistan Siri, iOS 10 ile birlikte tekrar seslendiriliyor ve yeni özelliklere kavuşuyor.

A+A-

Apple'ın sesli asistanı Siri günümüzde mobil tarafta en kararlı ve yetenekli sesli asistan olarak işaret edilse de, özellikle bilim kurgu filmlerinden alışık olduğumuz makine sesiyle bazı kelimeleri doğru şekilde telaffuz edememesi psikolojik olarak kullanıcılarınSiri ile bütünleşmesini engelliyordu.

Yeni iOS 10 sürümüyle Siri'ye çeşitli yetenekler katan Apple, aynı zamanda Siri'nin sesini yenileyerek yeni bir kelime yapılandırmasıyla gerçek insana daha yakın bir sesle konuşmasını sağlayacak ve bu durum bir süre sonra insanların arkadaşlarıyla konuşur gibi Siri ile iletişim kurmalarına neden olacak.

2005'ten sonra tekrar yenilenecek olan Siri'nin İngilizce sesi, Siri'nin çeşitli kelimelerden yola çıkarak tam tanımlı olmayan cümlelerin bir kısmını da anlayabilecek olmasıyla bire bir iletişimi daha da kuvvetlendirecek. Ancak diğer dillerde Siri'nin sesinin yenilenip yenilenmeyeceği henüz bilinmiyor.

Geliştiricilere açılmasıyla tam bir asistan olacak

Hatırlayacak olursanız Apple, Siri'yi geliştiricilere açtıklarını ve üçüncü parti uygulamalarlada Siri'nin iletişim halinde olacağını söylemişti. Böylelikle Siri ile çok daha fazla şey yapabilmeniz mümkün olurken geliştiriciler tam anlamıyla Siri'yi uygulamalarına entegre ettiklerinde Siri ile daha fazla zaman geçirebileceksiniz.

Zaten halihazırda birçok uygunsuz söze maruz kalan Siri'ye daha da insanlaşıp gelişince düşeceği durumda şimdiden sabırlar diliyoruz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.