Artık Başka İllere Gitmenize Gerek Kalmayacak

Artık Başka İllere Gitmenize Gerek Kalmayacak

Pamukkale Üniversitesi'nde Kornea Nakli

A+A-

PAÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Yılmaz tarafından kornea nakli gerçekleştirilen hasta taburcu edildi.

 

Kornea nakli gözün ön tarafındaki saydam saat camı gibi olan kornea dokusunun şekil bozukluğu ya da saydamlığını yitirmesi nedeniyle sağlıklı kornea ile değiştirilmesi işlemidir.

Sağlıklı kornea yaşamını kaybetmiş kişilerden ailelerinden gerekli izinler alınarak temin edilmektedir. Takılan sağlıklı kornea dokusu hastalarımızın daha iyi görmelerini sağlamaktadır. Çeşitli hastalıklarda korneanın farklı katmanları tutulmaktadır. Bazı durumlarda dikişsiz de kornea nakli yapılabilmektedir. Bu tip nakillerde hastaların görmeleri çok daha iyi seviyelere çıkabilmektedir

 

Göz Hastalıkları AD. Öğretim Üyeleri  Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Yılmaz  merkez hakkında şunları belirtti “Kliniğimizde kornea nakli için gerekli tüm donanıma ve yeterli deneyime sahibiz. Hastaların beklemesine gerek olmadan bize başvurularından kısa bir süre sonra en güncel yaklaşımla nakil işlemini yapıp hastaları sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz. En son 56 yaşında gözüne darbe gelmesi nedeniyle 3 senedir görme yetisini kaybetmiş sadece ışık hissi farkeden Fatma Aydoğmuş isimli hastamıza kornea nakli yaptık. Hastamız ameliyattan hemen sonra 2/10 düzeyinde bir görmeye kavuştu.

Bu görme seviyesi hastamızın sosyal hayatında tüm faaliyetlerini yerine getirebilmesini sağlayacak düzeydedir. Kontrollerinde bu görmenin daha da artacağı kanaatindeyiz. Hastalarımız bundan sonra diğer illere gitmeye gerek duymadan kornea nakillerini hastanemizde yaptırabileceklerdir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.