Aydın: Denizli Bu Konuda Kötü Örnek Teşkil Ediyor

Aydın: Denizli Bu Konuda Kötü Örnek Teşkil Ediyor

Prof. Dr. Ali Aydın açıklama yaparak, yeraltı su kaynakları konusunda Denizli'nin örnek teşkil etmediğini ifade ederek, bu kaynakların kontrollü kullanılması gerektiğini dile getirdi. 

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Aydın önemli açıklamalarda bulunarak, yeraltı sularının daha kontrollü bir biçimde kullanılması gerektiğinin altını çizdi. 

Aydın, gerek yerel gerekse ulusal bakımdan yeraltı su kaynakları adına uygulanabilecek teknik ve teknolojik yöntemlerin neler olduğu hakkında bilgi aktararak, su savaşlarının dahi gündeme konu olduğu günümüzde yeraltı sularının kontrolsüz bir şekilde kullanıldığının bilinen gerçekler arasında yer aldığını aktardı. 

Türkiye Yeraltı Su Kaynağı Bakımından Fakir Bir Ülke

Yeraltı su kaynaklarının öneminin gittikçe artış göstereceğini dile getiren Aydın, konu hakkında gerçekleştirdiği açıklama doğrultusunda, ülkemizin yeraltı su kaynağı bakımından fakir bir ülke olmakla beraber

yeraltı su kaynaklarının kontrollü bir şekilde kullanılması konusuna gereken önemin verilmediğini ifade etti. 

Bölümlerde araştırmacıların ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortak faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Aydın, PAÜ'de konu ile alakalı ileriye dönük olarak nelerin yapılabileceği ve yapılması gerekenlerin neler olduğuna dair konularda gerekli aktivitelerin ve toplantıların yapıldığını vurguladı. 

Denizli Bu Konuda Kötü Bir Örnek Teşkil Ediyor

Denizli'nin malesef ki bahsi geçen konuda kötü bir örnek teşkil ettiğini aktaran Aydın, yeraltındaki suyun açılan kuyularla içme ve tüketim suyu şeklinde kullanılması gerektiğini ifade etti. Beslenim miktarından çok daha fazla yeraltı suyu tüketilmesinden dolayı son dönemlerde yealtı suyu miktarında ciddi azalmalar görüldüğüne dikkatleri çeken Aydın, gelecek dönemlerde bahsi geçen konularda alternatif yollara başvurulması gerekeceğini dile getirdi. 

Denizli'de yeraltı sularının büyük ölçüde azalma yaşadığına değinen Aydın, şu anda ortalama bazda derinliğin 70 ila 150 metre aralığında bulunduğunu, bundan 5 sene sonraki durumda ise söz konusu derinliğin 200 metreye kadar erişeceğini ifade etti. Aydın ayrıca, yeraltı sularını kontrollü bir şekilde kullanırken, yer üstü sularının da yararlı bir biçimde kullanılması gerekildiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.