Aynı Yöntemle 2 İlde Dolandırıcılık

Aynı Yöntemle 2 İlde Dolandırıcılık

Dolandırıcılar FETÖ’yü kullanarak can yakmaya devam ediyor. Son haber Antalya’dan alındı. Vatandaşların çok dikkat etmesi gerekiyor. İşte detaylar…

A+A-

Alınan bilgilere göre Denizli'de F.T. isimli şahsı dolandıran 1’i 18 yaşından küçük iki şahıs Antalya ilinde dolandırıcılık yapmak isterlerken yakalandılar.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak FETÖ bahanesi ile bir kişinin 10 bin TL’sini almaya çalışan bir tanesi 18 yaşından küçük 2 kişi Antalya polisi tarafından yakalandı. Zanlıların daha evvel de aynı yöntemleri kullanarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Aynı Yöntemi Kullanıyorlar

Antalya polisleri tarafından yapılan operasyon ile yakalanan 3 kişinin daha önce de Denizli’de F.T isimli şahsı aynı yöntem ile dolandırdıkları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Antalya ilinde F.A.'yı telefon ile arayıp dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp MİT ile ortak operasyon yaptıklarını ifade ettiler. F.A.'ya banka hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiğini, örgüte para aktarımı yapıldığını belirten şahıslar, hesabındaki 10 bin TL ve evindeki ziynet eşyalarını almak üzere geleceklerini belirttiler.

Daha sonra F.A.'nın durumu haber etmesi ile polis ekipleri operasyon yaptı ve dolandırmaya çalıştıkları kişiden içinde para olan poşeti almaya gelen K.B.’yi suçüstü yakaladılar. Şüpheliyi yönlendirdiği tespit edilen 18 yaşından küçük A.Ö. ise Kemer ilçesindeki kaldığı otelde gözaltına alındı. 

Bu zanlıların daha evvelde aynı yöntem ile Kemer ilçesinde B.K.A.'dan 27 TL ve Denizli'de F.T.'den ise 71 TL, 400 dolar ile 390 euro dolandırdıkları btespit edildi. Şahısların paraların bir bölümünü Şanlıurfa'da ikamet eden başka bir kişinin adına havale ettikleri belirlendi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.