Başakan Gürlesin ''Ağız ve Diş Sağlığı'' Çok Önemli

Başakan Gürlesin ''Ağız ve Diş Sağlığı'' Çok Önemli

Pamukkale Belediyesi, her yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde binlerce öğrenciye diş fırçası ve macunundan oluşan ağız bakım seti hediye etti.

A+A-

Okullarda öğrencilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak, çocukların günde iki kez dişlerini fırçalamalarını istedi.

Pamukkale Belediyesi, kurulduğu ilk yıldan bu yana ilçede yaşayan öğrencilerin ağız ve diş sağlığı için çalışmalar yapıyor. Her yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde ağış ve diş sağlığı seti dağıtıyor. Karşıyaka’da bulunan Vakıfbank İlkokulu ve Pınarkent İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı. İki okulda gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere Başkan Gürlesin başta olmak üzere protokol üyeleri diş macunu ve diş fırçalarını dağıttı. Öğrenciler Başkan Gürlesin’e yoğun ilgi gösterirken, Gürlesin çocuklarla yakından ilgilendi. Okullarda çocuklara Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçaslan, Müdür Yardımcısı Dr. Tuba Karahan ve Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü Nur Örki tarafından ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

“AĞIZ SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”

Ağız ve diş sağlığı bilincini çocuklarda oluşturmak için belediye olarak proje hazırladıklarını ve bunu kuruldukları 2014 yılından bu yana devam ettirdiklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Ağız sağlığı da insan yaşamı için önemli unsurlardan birisi. Ağız sağlığını korumak, bu bilinçle hareket etmek çok önemli. Bu nedenle geçtiğimiz 2 yıldır yaptığımız gibi bu yılda ilçemizde eğitim gören tüm öğrencilerimize diş macunu ve diş fırçası dağıtmaya devam ediyoruz. Hafta boyunca 47 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören öğrencimize diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız. Burada ilk olarak çocuklarımızda sağlıklı yaşamanın bilincini oluşturmaya katkı koyacağız. Ayrıca çok önemli bir konu olan ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasına bu etkinliğimizle büyük bir katkı sunacağız. Pamukkale Belediyesi olarak halkımızın sağlığını korumak için bir çok önemli projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.