Başkan Filiz Açıkladı

Başkan Filiz Açıkladı

Başkan Filiz Açıkladı

A+A-

Hükümet’in milyonlarca esnaf, üretici ve işletmeye can suyu olacak KDV paketini Meclis’e gönderdiğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Düzenlemeyle, piyasaya 140 milyarlık KDV ödemesi enjekte edilecek, Denizli nin 2017 kdv iadesi tutarı ise 1.121.619.821 TL., Bu alacak 3 ay içerisinde ödenecek. Denizlili esnaf, üretici ve işletmecimiz’de rahat bir nefes alacak” dedi.

Ekonominin ana aktörü yatırımcı şirketler ve esnafa KDV müjdesi konusu hakkında değerlendirme de bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Bu reform niteliğinde bir değişikliktir. Vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek. KDV alacağını ödemezse, 3 aydan sonra faiz işleyecek ” dedi.

AK Parti grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği KDV müjdesine değinen başkan Filiz; " 50 yıllık bir reformu hayata geçirecek Katma Değer Vergisi ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildi; Bu tasarı yasalaştığı takdirde Küçük esnafa da hasılat hesaplı KDV sistemi geliyor. Vatandaş KDV'sini bildirdikten 2 ay sonra ödeyecek. Esnafımız artık satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacak, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacak. Küçük esnafımız KDV’sini beyan ettikten 2 ay sonra ödeyecek İhracatçılarımızın ihracat ettikleri maldan alacakları KDV miktarı genişliyor. Yüklendikleri KDV ve diğer KDV'lerini de alabilecekler. Artacak iş yükünü dikkate alarak yeminli mali müşavirlerin yanı sıra serbest mali müşavirlerin de KDV raporu düzenlemesi imkanı getiriliyor. Bu da esnafımızın yükünü azaltacak. Buralara daha az para ödeyecek" dedi.

Bu tasarıyla Hükümetin Hayırseverlere KDV muhafiyeti getireceğini de belirten Başkan Filiz; “ Çünkü hem hayır yapıyorlar, hem KDV ödüyorlar, buraya istisna getirilmesi çok yerinde bir karar olmuştur “ şeklinde konuştu.

Asgari ücretlerde vergi kesintisinin kaldırılacağı konusuna da vurgu yapan Başkan Filiz; “ Asgari ücret yılın başında da sonunda da aynı olacak. Vergi diliminden mağdur olunmayacak. İlave istihdam sağlayan işletmelere yıl boyunca damga vergisi, gelir vergisi desteği sağlanacak. 'Bir senden bir benden' programını da hayata geçiriliyor, bunun yanın da yapılan projelerle kadınlarımızın da iş hayatına daha çok katılmaları da teşvik edilecek” dedi.

16 yaş üzeri her türlü aracı hurdaya ayıranlara 10 bin TL'ye kadar teşvik verildiğini ifade eden Başkan Filiz; “ Böylelikle yollardaki araçların trafik güvenliğini artacaktır” diye konuştu.

Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

Söz konusu tasarıyla KDV indirim hakkının kapsamı genişletiliyor.Bu kapsamda teknoparklarda bulunan şirketlerin istisna kapsamındaki işlemleri nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan tanınmak suretiyle, işletmeler üzerinde bu işlemlerden kaynaklanan vergi yükünün kaldırılması amaçlanmaktadır.

Serbest bölgelere verilen hizmetler nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan sağlanmaktadır. Ayrıca restorasyon işleri kapsamındaki mimarlık hizmetleri nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine de imkan verilmektedir.

Üstelik tasarıyla KDV indirim hakkına ilişkin kolaylıklar getirilmektedir.KDV indirim hakkının vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden yıl sonuna kadar kullanılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Değersiz hale gelen alacaklara ilişkin teslim ve hizmet nedeniyle hesaplanmış olan katma değer vergisinin indirim konusu yapılabilmesine izin verilmektedir. Zayi olan amortismana tabi iktisadi kıymetlere ilişkin yüklenilen katma değer vergisinin indirimine imkan sağlanmaktadır. İkinci elde KDV matrahı yeniden tanımlandı.kinci el araç veya taşınmaz ticareti yapanların, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları araç veya taşınmazların tesliminde KDV matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlenmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.