Başkan Gürlesin'den Miraç Kandili Mesajı

Başkan Gürlesin'den Miraç Kandili Mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Miraç Kandili münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Miraç Kandili’nden ötürü yayımladığı mesajında, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) bu kutlu yolculuğunda, bütün kalplerin sevgi, saygı, iyi niyet ve hoşgörü ile dolması dileği ile, tüm halkımıza Miraç Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dilerim, şeklinde konuştur.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İslam âlemi için büyük önem arz eden olaylardan olan ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) Allah’ın huzuruna çıktığı mübarek gecenin anlamına binaen idrak edilen Recep ayının 27. gecesine rastlayan Miraç Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

Kırgınlıkları Giderelim

İslam alemi için önemli bir olay olan İsra ve Miraç olaylarında Peygamber Efendimiz (S.A.V), Mescid-i Haram’dan alınıp Mescid-i Aksa’ya götürüldüğünü, oradan ise Allah’ın huzuruna çıkarıldığını ifade eden Başkan Gürlesin, Miraç mucizesinin, Kuran’ı Kerim’de ayrıntısı ile anlatıldığını ve Peygamber Efendimize (S.A.V.) semaya yaptırılan hikmet yüklü, mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu, kendilerinin de bu mana ve müjde yüklü günü fırsat bilip kırgınlıkların giderilmesi, kardeşlik ve beraberliklerin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin en üst seviyede yaşanmasına gayret göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

 

Bu duygu ve düşünceler ile, başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere Denizli halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni yürekten kutlarım diyen Başkan Gürlesin, alnı secdeye vararak, el açan Yüce Allah’a dua eden Müslüman kardeşlerimizin ibadet ve dualarının kabul olmasını dilerim, sözleri ile mesajını tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.