Başkan İftar Sofralarına Konuk Oluyor

Başkan İftar Sofralarına Konuk Oluyor

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ailesiyle birlikte her akşam bir eve konuk oluyor...

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ailesiyle birlikte her akşam bir eve konuk oluyor, birlikte iftar yapıyor. Başkan Özbaş bu kez Bala Mahallesi’nde oturan işitme engelli Selek Çifti’yle bir araya geldi, onların örnek hayat hikayesini dinledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, oğulları Fatih ve Ahmet Sefa Özbaş ile Ramazan ayı boyunca her gün bir eve misafir oluyor. Misafir olduğu aile ile aynı sofrayı paylaşan Başkan Özbaş, son olarak Bala Mahallesi’nde oturan Gürbüz Selek ve Hatice Selek çiftinin evine konuk oldu.

Doğuştan işitme engelli olan Hatice-Gürbüz Selek Çifti ile gece boyunca zaman zaman yazarak, zaman zaman da beden dilini kullanarak sohbet eden Başkan Özbaş, sorunlarını ve taleplerini aldı.

ONLARINKİ ÖRNEK BİR MÜCADELE

62 yaşındaki Gürbüz Selek ve 55 yaşındaki Hatice Selek, engellerine rağmen ayakları üzerinde nasıl durduklarını anlattı, örnek olması gereken hayat hikayelerini paylaştı.

Selek Çifti’nin engelleri ne hayatlarına, ne aşklarına, ne de anne baba olmalarını engelleyememiş.

Ailesini kimseye muhtaç etmeyen Gürbüz Selek, emekli olana kadar bir fırında çalışarak ailesinin geçimini sağlamış, 2 çocuğunu okutmuş. Kızı Seval’i gelin eden Gürbüz çifti oğulları Süleyman’ı ise evlendirmek için hazırlıklar yapıyor.

İşaret dili bilmeyen Gürbüz çiftçi, kendi aralarında oluşturdukları bir yöntem ile anlaşıyor. 55 yaşındaki Hatice Selek, okuma yazma bildiği için sosyal medyadan gündemi takip ediyor, eşini bilgilendiriyor.  Başkalarıyla iletişimini yazarak kuran Hatice Selek, okuma yazma bilmeyen eşi Gürbüz Selek’in yanından da hiç ayrılmıyor. Küçük dokunuşlar ile hayatlarını kolaylaştıran Selek Çifti kapının çaldığını lambanın yanıp sönmesi ile anlıyor.

“ONLAR HAYATA KARŞI EN DİK DURUŞLARINI SERGİLİYORLAR”

Ramazan ayı boyunca her gün bir eve misafir olarak vatandaşların istek ve taleplerini birebir dinleyerek çözüm aradıklarını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Ramazan ayı boyunca iftarımızı evimizde değil bir kardeşimizin, teyzemizin, amcamızın, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin sofrasında açtık, açmamaya da devam edeceğiz. Her evimizde ayrı bir hayat hikayesi ayrı bir yaşam dersi öğreniyoruz. Bugün de doğuştan işitme engeli olan Gürbüz-Hatice Selek Çiftimizin evine misafir olduk, iftarımızı yaptı. Hayatlarına engeli hiçbir zaman katmayarak nasıl hayat ile mücadele edilebiliri bizlere gösteren Gürbüz Abimi ve Hatice Ablamı tanımak çok güzel. Onlar hayata karşı en dik duruşlarını sergilemişler ve birbirine destek olarak yaşamlarını en güzel şekilde devam ettiriyorlar.  Engelin asla bedende olmadığını bir kez daha gösterdiler.  Bizler de ihtiyaçları olsun ya da olmasın her zaman onların yanında olacağız. Onlar bizlere emanet” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.