Başkan Otçu 2 Yeni Aracı Tanıttı

Başkan Otçu 2 Yeni Aracı Tanıttı

Denizli’de hayırseverler yardımlarına devam ediyorlar. Kızılay hayırseverlerin bağışları ile 2 yeni araca daha sahip oldu.

A+A-

Alınan bilgilere göre seyyar kan bağış aracıyla seyyar ikram aracı gelecek günlerde hizmet etmeye başlayacak. Konu ile alakalı toplantı yapan Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, yeni araçlar hakkında bilgi verdi.

 

Kızılay’a dahil edilen 2 yeni araçtan seyyar mobil kan bağış aracının iç donanımının, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapıldığı, seyyar ikram aracındaki modifiyelerinse tümüyle Denizli Şubesi tarafından yaptırıldığı ifade edildi.

Hayırseverlerin Büyük Katkısı Oldu

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti konu ile alakalı bilgilere İlyas Haytan Salonu'nda yapmış olduğu basın toplantısında aktardı. Otçu, 8 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da Bayramyeri Meydanı'nda yapılacak olan törene tüm Denizli halkının davetli olduğunu, törende misafirlere pilav ve ayran ikram edileceğini, Denizli ve bölgenin mühim bir ihtiyacını karşılayacak seyyar mobil kan bağış aracının hayata geçmesinde Kazım Karaçetin adındaki bağışçının çok büyük fedakarlığının olduğunu, Kazım Karaçetin ve diğer hayırseverlerin yapmış oldukları bağış ile araçlara toplamda 400 bin TL harcandığını, şartlı bağış alındığını ve araçların hizmete hazır olduğunu ifade etti.

Doğal Afetlerde Kullanılacak

Kendilerinin şartlı bağış ismi ile bağış kabul ettiklerini ve bağışçının talebi ile de o bağışını gerçekleştirdiklerini belirten Otçu, Kızılay Denizli Şubesi'nin, Serinhisar'daki 4 bin metrekarelik kapalı deposu ile Türkiye'nin önemli şubeleri arasında olduğunu, seyyar ikram aracının taşra bölgelerde mevcut olan bir araç olmadığını, bu sebeple seyyar ikram aracının öneminin büyük olduğunu, kendilerinin bu aracı olası bir depremde, yangında, sel felaketinde halkın beslenme ihtiyacını karşılamak için ya da ramazan aylarında varoşlarda yapacakları iftar ikramlarında kullanacaklarını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.