Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi’ne Gidiyor

Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi’ne Gidiyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 18-21 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek olan 31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne gidiyor. Subaşıoğlu’nun 4. kez katılacağı ve bu yıl ‘Yerel Yönetimlerde

A+A-

31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, 18 Ekim tarihinde başlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek olan kongreye katılmak üzere yola çıkmaya hazırlanıyor. Subaşıoğlu’nun 4. kez katılacağı kongrenin bu yıl ki teması ‘Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Etik’ olarak belirlendi.

Başkan Subaşıoğlu’nun 18-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrede gündemi oldukça yoğun geçecek. Başkan Subaşıoğlu, Türk heyetiyle birlikte Strasbourg kentine iner inmez ilk olarak Türk Ulusal Delegasyonuyla bir araya gelecek. Gündeme dair istişarelerde bulunulacak.

GÜNDEM OLDUKÇA YOĞUN GEÇECEK, SUBAŞIOĞLU TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin her yıl olduğu gibi bu senede önemli gündem maddeleri bulunuyor. Buna göre Kıbrıs’taki yerel demokrasi tartışması ve uygulamasına ilişkin görüşmeleri, kadınların siyasete etkin bir şekilde katılmaları ve yerel düzeyde siyasi temsiliyetleri gibi birçok konu ele alınacak. Yine kadınların siyasette etkin olmaları noktasında yasal düzenlemeler, kadın kotalarının artırılması, kadınların karar mekanizmasında etkinliklerinin artırılması üzerine görüşmeler yapılacak. Ülkelerin bu konularda reform önerileri ve seçim sistemlerinin geliştirilmesi konuşulacak. Tüm bu görüşmelerde Türkiye’yi Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu temsil edecek.

"ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK İÇİN ORADA OLACAĞIM”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde hem Merkezefendi’yi hem de Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti. Başkan Subaşıoğlu, “4. Kez katılacak olduğum 31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil edeceğim. Önemli gündem maddelerinin olduğu bu kongrede yer alacağım. Bu anlamda her yıl olduğu gibi heyecanlı ve gururluyum. Ülkemiz, Denizlimiz ve Merkezefendimiz adına hayırlı olsun” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.