Başkan Uysal'a Duygulandıran Sürpriz

Başkan Uysal'a Duygulandıran Sürpriz

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği’yle Türkmen İzcilik Federasyonu’nca, Türkmen öğrenciler için Antalya ilinde 1 hafta kamp yaptı. Kampa Muratpaşa Belediyesi ev sahipliği yaptı.

A+A-

Muratpaşa Belediyesi geçen sene olduğu gibi bu sene de; Irak'ta bulunan Türkmen okullarının öğrencilerini ağırladı. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği ve Türkmen İzcilik Federasyonu'nun organizasyonuyla Antalya iline gelen Türkmen öğrenciler; Muratpaşa Belediyesi Öğrenci yurtlarında kamp yaptılar. Kerkük başta olmak üzre Türkmen kentlerinden gelen öğrenciler; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ziyareti yaptılar.

 

‘Türk dünyası ve akraba topluluklarla bağımızı asla kesmemeliyiz, güçlendirmeliyiz’

Ziyaret anısına fotoğraf çektirilirken Türkmen öğrencilerden Ömer Beyoğlu, Başkan Uysal’a bir sürpriz yaptı. Beyoğlu; Başkanın kendilerine hep destek olduğunu,  destekleri için çok teşekkür ettiklerini,  burada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, kendi parmağında olan ve üstünde Atatürk fotoğrafı işlenmiş yüzüğü çıkararak, Başkan Uysal’a armağan etti.

 

Türkmen öğretmen Ömer Beyoğlu’nun sürprizi ile duygusal anlar yaşamış olan Başkan Ümit Uysal; geçen sene de Tuzhurmatu ve Kerkük’ten gelen Türkmen öğrencileri ağırladıklarını, Türk dünyası ve akraba topluluklar ile bağlarını kesinlikle kesmemeleri gerektiğini, güçlendirmeleri gerektiğini ve bunun kendilerine Atatürk’ün vasiyeti olduğunu, atanın vasiyetine sahip çıkıp, bu öğrenileri burada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkmen İzcilik Federasyonu Genel Başkanı Kazım Kerküklü, Irak Türkleri'ne desteğini esirgememiş olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal‘a Irak Türkmenlerinin Bayrağı ve teşekkür plaketini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.