Başkan Zolan:''Bu Gurur Denizlimizin''

Başkan Zolan:''Bu Gurur Denizlimizin''

Başkan Zolan:''Bu Gurur Denizlimizin''

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" temalı sempozyumda ödül aldı. 23 ayrı akıllı şehir uygulaması ile büyük takdir toplayan Denizli Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir Uygulamaları ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki verdi.

 

Denizli'de hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla birçok ödül alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi akıllı şehir uygulamaları ile Akıllı Şehir Uygulamaları ödülüne layık görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü dolayısıyla gerçekleştireceği "CBS Günü Sempozyum ve Fuarı" Ankara'da yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden çok sayıda kurum katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Türkiye'de Örnek Akıllı Şehir Uygulamaları" konulu panele konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun ana teması "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" olarak belirlendi. İki gün süren programda kurumlar akıllı şehir uygulamalarını tanıttı.

 

Denizli Büyükşehir'in akıllı şehir uygulamaları takdirle karşılandı

 

23 ayrı akıllı şehir uygulamasını tanıtan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından takdirle karşılandı. Trafik Yönetim Sistemi,Ulaşım Portalı,Okul Yolu Projesi,Toplu Taşıma Denetim Sistemi,Yeşil Dalga Sistemi, Scada Sistemi, Akıllı Damla Sulama Sistemi, Adres Bilgi Sistemi, Mezarlık Bilgi Sistemi, Sorumluluk Haritası, Denizli’m Projesi, İtfaiye Bilgi Sistemi, Aykome-Takbis-Nubis Projeleri, Akıllı Şehir Denizli- CBS Portalı, E-İmza Projesi, 112’nin tek numarada toplanması, Atıksu Arıtma Sistemi, Biyogazdan Enerji Üretimi, Gücümüzü Güneşten Alıyoruz, Ücretsiz İnternet ve Cep Telefonu Şarj İstasyonu, İlan/Reklam Mobil Denetim Sistemi, Su Sayaçların Online Sistem Üzerinden Okunması ve Mobil Saha Denetim Sistemi tanıtıldı.

 

Bakan Özhaseki Denizli standını inceledi

 

Programın sonunda Bakan Özhaseki, Türkiye genelinde akıllı şehir uygulamalarında, "Akıllı Şehir Uygulamaları", "Akıllı Ulaşım Sistemleri", "Akıllı Bisiklet Yolları", "Akıllı Şehir Konularında AR-GE Faaliyetleri", "Akıllı Trafik Yönetim Kavşak Sistemi", "Tarihi ve Turistik Tanıtıma Yönelik Uygulanan Smart Projesi", "Akıllı Şehirlerde Engelsiz Kentler" temalarındaki başarılı çalışmalarından dolayı Denizli, Konya, Kayseri, Antalya, Osmaniye ve Beyoğlu Belediyelerine ödüllerini verdi. Bakan Özhaseki, daha sonra Denizli'nin akıllı şehir uygulamalarının tanıtıldığı standı gezerek, Başkan Osman Zolan'dan bilgi aldı. Bakan Özhaseki, Denizli Büyükşehir Belediyesinin akıllı şehir uygulamalarını takdir ederek, hizmetlerinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür etti.

 

"Bu gurur hepimizin"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olduğunu söyledi. Denizlililerin ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, kaynakları dengeli kullanan, çevre dostu ve sunduğu teknolojilerle vatandaşların hayatını kolaylaştıran bir Denizli için çalıştıklarını belirtti. Okul yolu Projesi'nden Adres Bilgi Sistemi'ne, yenilenebilir enerji üretiminden atıksu arıtma sistemine kadar onlarca akıllı şehir projesi yaptıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Ankara'da onlarca kurum arasından böylesine önemli bir ödül almamız bizleri çok mutlu etti. Bu gurur hepimizin, Denizlimizin. Vatandaşlarımızın destekleriyle aldığımız bu ve benzeri ödüller bizlerin motivasyonunu daha da artırıyor, çalışma azmimize ve gücümüze güç katıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz hemşehrilerimizin yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.